Doma Aktualno V Zasavju s kadrovsko štipendijo do skoraj “ziher” službe

V Zasavju s kadrovsko štipendijo do skoraj “ziher” službe

V zagorskem podjetju želijo s kadrovskimi štipendijami pomladiti kader, nam je svojo odločitev za štipendiranje podprl Primož Jelševar iz JE&GR. V trboveljskem zdravstvenem domu pa si na podlagi štipendiranja obetajo strokoven kader. 

Delodajalci, ki prihajajo iz občin Zagorje, Trbovlje, Hrastnik in Litija ter bodo štipendirali vsaj enega dijaka ali študenta se lahko prijavijo na razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij, ki ga vsako leto objavlja Regionalna razvojna agencija Zasavje (RRA).

Delodajalci se na razpis lahko prijavijo tudi v primeru, da še nimajo izbranega štipendista. Pridobijo lahko nepovratna sredstva v višini 50 odstotkov celotne štipendije ali 70, če gre za deficitaren poklic. Štipendisti sicer lahko hkrati prejemajo državno ali Zoisovo štipendijo ter sofinancirano kadrovsko štipendijo. Ne smejo pa hkratni prejemati sofinancirano kadrovsko štipendijo in štipendije za deficitarne poklice.

Mladi se morajo razvijati skupaj z industrijo

Primož Jelševar

Primož Jelševar s podjetja JE&GR pravi, da s kadrovskimi štipendijami iščejo kader, ki bo pomladil njihovo ekipo. Razloži, da je zaradi manjšega zanimanja za strojne in elektrotehnične šole nastala vrzel med generacijami. Trenutno že imajo enega štipendista, z dvema so že dogovorjeni, z še enim pa ravno potekajo pogovori. Nudijo jim tako počitniško delo kot prakso, pri njih pa so deležni mentorstva pri zaključnih in diplomskih nalogah.

Direktor zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše pravi, da so se za štipendiranje odločili da si zagotovijo strokovni kader. Pogojev svojim štipendistom ne postavljajo, morajo le opraviti določeno število ur, kot od njih zahteva pravilnik.

Žan Bratuša

Letos so imeli, kar nekaj kandidatov, na koncu pa so se odločili za Hrastničana Žana Bratuša. Žan bo letos vstopil v drugi letnik medicinske fakultete in je za naš portal povedal, da se je za štipendijo odločil, ker mu prav pride dohodek, še več pa mu pomeni “garancija”, da bo po koncu šolanja imel zagotovljeno službo.

Trenutno aktualen razpis za leto 2019/20 je objavljen na spletni strani RRA Zasavje, nanj pa se je možno prijaviti do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. 9. 2020.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Print Friendly, PDF & Email