Doma Aktualno V Zasavju še (vsaj) dva nova pozitivna brisa

V Zasavju še (vsaj) dva nova pozitivna brisa

Od včeraj sprejetih bolnikov, pri katerih sumijo bolezen covid19 so pri dveh iz Hrastnika sum potrdili. V Zasavju je sodeč po zadnjih testih 12 potrjenih okužb.

Zraven pa ne šteje okužba iz trboveljske bolnišnice in družbe ETI, kjer naj bi število okuženih že naraslo. Dobili smo sporočila zaposlenih, ki pričajo o novih okužbah, a v družbi informacij o številu okuženih ne dajejo: “Konkretne ukrepe po posameznih oddelkih in stanje v njih javnosti ne sporočamo.” Dela na posameznih oddelkih prilagajajo kadrovski zasedbi in potrebam trga. In kot nam je še dejal direktor Tomaž Berginc zaposlene vzpodbujajo, da ostanejo doma, če se slabo počutijo. Obenem so se odločili za dva dni preventivno zaustaviti proizvodnjo tudi v nekaterih oddelkih, za katero ni bilo nobenih formalnih zahtev ali priporočil za zaustavitev.

V Hrastniku skupaj 5

Z Občine in občinskega štaba so nam sporočili, da so vzeli brise varovancev Doma starejših ter zaposlenih v ZD Hrastnik in vsi so bili negativni. Še enkrat je ob tem župan Marko Funkl pozval vse naj, če je le mogoče, ostanejo doma.

Včeraj so v Hrastniku ob ZD vzpostavili triažo bolnikov v kontejnerju, ki je posebej za ta namen postavljen pred glavnim vhodom v zdravstveni dom. Skupna pediatrična točka, kot smo že poročali, pa je pred zagorskim zdravstvenim domom.

Za okužene in nujne primer v Hrastniku je številka 03 56 54 363.

Print Friendly, PDF & Email