Doma 1+1=2 V zasavske vrtce manj kot polovica otrok

V zasavske vrtce manj kot polovica otrok

S polno paro se urejajo igralnice, igrišča in vse kar predstavlja del vrtca. V vrtce se bo v ponedeljek vrnilo manj kot polovica z letošnjim šolskim letom vpisanih otrok.

Čiščenje, razkuževanje, priprava protokolov za sprejem otrok, prehrano, odhode na zrak …Po navodilih ministrstva in NIJZ-ja so vrtci pripravili navodila za starše. Pričakujejo razumevanje in upoštevanje le teh.

Skoraj 700 zasavskih otrok gre v ponedeljek v vrtec

Trboveljski vrtec bo v ponedeljek sprejel 233 otrok – 57 iz prvega starostnega obdobja, 176 iz drugega. Manj kot polovica vseh vpisanih se vrača s ponedeljkom, nekaj več jih pričakujejo še v začetku junija.

Zagorski vrtec je letošnje leto štel 683 otrok, v ponedeljek pa naj bi prišlo 87 otrok iz prvega starostnega obdobja ter 227 iz drugega. Torej prav tako slaba polovica otrok iz Zagorja prihaja v ponedeljek v varstvo.

V Hrastniku, kjer vrtec šteje 302 vpisana otroka v letošnjem šolskem letu, bodo v ponedeljek v igralnice pospremili 125 otrok, 89 starejših in 36 iz prvega starostnega obdobja.

Skupine bodo oblikovane na novo, prinašanje igrač v vrtec ni dovoljeno, starši pa naj čimprej zapustijo vrtec in naj se ne zadržujejo v garderobah, na hodnikih …

Deljena mnenja, a večina otrok bo šla v vrtec in šolo

Print Friendly, PDF & Email