Doma Aktualno V zasavski covid ambulanti vendarle upad “obiskovalcev”

V zasavski covid ambulanti vendarle upad “obiskovalcev”

Dobre novice prihajajo iz vstopne točke za jemanje brisov.

Prej tudi po 30 pacientov dnevno, sedaj do 10

Včeraj so v Trbovljah obravnavali 8 pacientov, od tega so bris vzeli šestim in vsi so bili negativni. Danes do objave so obravnavali štiri.

Zasavska ambulanta, ki je še pred dobrim tednom na dan obravnavala po 20, tudi 30 pacientov, pri katerih so sumili na okužbo s koronavirusom, je te dni sprejela do 10 pacientov dnevno. Manj je tudi klicev v zdravstveno ustanovo.

Vodja enote Darja Logar poroča, da se je stanje trenutno malce umirilo. Glede na klice, iz naslova katerih so zdravniki pošiljali tudi tiste paciente brez testiranja na osamitev, je manj, posledično manj predpisanih osamitev.

Razširjeni indikatorji za testiranje

Po drugi strani pa so razširili indikatorje, na podlagi katerih lahko jemljejo brise. Poleg bolnikov nad 60 let, tistih s pridruženimi kroničnimi boleznimi in oslabljenim imunskim sistemom ter delavcev v izpostavljenih in nujnih službah, so dodali še družine, kjer zboli več članov. Prav tako lahko osebni zdravnik presodi, ne glede na našteto, da njegov pacient potrebuje testiranje.

2 okužena iz Trbovelj, ki nista bila testirana v Trbovljah

NIJZ primere vpisuje glede na stalno prebivališče osebe in ne glede na začasno prebivališče ali kraj, kjer se je ta testirala. Trbovlje ima tako na zadnjem objavljenem seznamu NIJZ število 5, enako kot Hrastnik. Zagorje 2 osebi. Litija 12 in Radeče še vedno 0.

Print Friendly, PDF & Email