Doma Aktualno V zasavskih mladinskih centrih aktivno tudi poleti

V zasavskih mladinskih centrih aktivno tudi poleti

Ogenj, kitara in zvezdni utrinki Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi

Eni načrtujejo festival preko spleta, drugi se pripravljajo na večer ob ognju, tretji pa komaj čakajo na kino pod zvezdami. Preberite, kaj se še obeta v zadnjih poletnih dneh v zasavskih mladinskih centrih. 

Tako kot vsako leto v Mladinskem centru Hrastnik, tudi letos načrtujejo festival Rdeči revirji. Tokrat bo, kot je povedal direktor Jani Medvešek, festival potekal malce drugače. Zaradi trenutne situacije se bo najverjetneje odvijal kar v živo preko spleta, kjer si ga boste lahko ogledali pred malimi zasloni. V mladinskem centru imajo tudi otroške delavnice s pestrim programom. Ob ponedeljkih za otroke pripravljajo kreativne delavnice, na katerih otroci ustvarjajo. Za otrokovo razgibanost pa skrbijo vsak četrtek z različnimi razgibalnimi vajami.

Slovenska nota 2020
Vir: Mladinski center Hrastnik

Kljub korona virusu nadaljujejo s finalom Slovenske note. In sicer finalni večer bo potekal v živo preko spleta, 5. septembra 2020.

V trboveljskem mladinskem centru se od 21. do 23. avgusta obeta festival filmski utrinki, v sodelovanju z DDT.

Arhiv delavskega doma Trbovlje

Filmi se bodo predvajali na prostem, na stopnišču pri Mladinskem centru Trbovlje. Vstop je prost, predstave se pričnejo ob 21. uri. Ob koncu avgusta načrtujejo večer poezije, ki bo najverjetneje potekal na strehi mladinskega centra. Zaradi celotne situacije se delo ni kaj preveč spremenilo, nam je povedal mladinski delavec Mirza Ribič, zato so vrata centra odprta med 8. in 16. uro, kavarna pa med 8. in 22. uro.

Pestro bo tudi v Zagorju. Pripravljajo delavnice za osebno rast, na katerih raziskujejo, kako izboljšati samopodobo. Za vse ljubitelje ameriškega nogometa pa pripravljajo delavnico, ki bo potekala v Evroparku pri nogometnem igrišču. V McZos so obljubili, da ne bo manjkalo tudi dobre glasbe, ognja in zvezdnih utrinkov. Za več informacij lahko obiščete njihovo spletno stran, kjer se na želene aktivnosti tudi prijavite.

Vir: Mladinski center Zagorje

Pravzaprav si lahko vsak izmed nas ustvari svojo predstavo o tem, kako se bo druženje ob ognju odvilo,” pravijo v Mladinskem centru Zagorje.

 

 

Print Friendly, PDF & Email