Doma Aktualno Vas zanima, kako je ta hip na Mrzlici? En klik in izveste...

Vas zanima, kako je ta hip na Mrzlici? En klik in izveste …

Radioamaterska postojanka Društva radioamaterjev Trbovlje na Mrzlici je po dolgem času spet bogatejša za spletno kamero, ki obiskovalcem Mrzlice omogoča ogled vremenskih razmer v živo na tem priljubljenem hribu.

Na območju Mrzlice so že pred leti v Društvu radioamaterjev Trbovlje postavili spletno kamero, ki pa je bila zaradi težkih vremenskih razmer od leta 2018 v okvari.

Finančna sredstva niso dopuščala zamenjave, nam pojasni Marko Zaletel član društva, a razmere so se letos obrnile na bolje. Na pobudo rednih obiskovalcev priljubljene trboveljskega pohodniške točke, je stekla akcija za donatorski nakup opreme in tako so v lanskem letu Trboveljčani kupili kamero in vso potrebno opremo.

Topli in “nezimski” dnevi so omogočili, da so kamero pred dnevi tudi zmontirali. Slika se osvežuje vsako minuto, mogoč pa je ogled tudi za nazaj.

Kamera je dostopna na naslovu http://mrzlica.s59dor.net.

Plani pa na tem mestu niso končani, še doda Zaletel: »Ker želimo obiskovalcem Mrzlice ponuditi čim več informacij o stanju na hribu izkoriščamo priliko in prosimo zainteresirane, ki bi nam želeli pomagati pri nakupu nove vremenske postaje, ki bi omočila realen vpogled v vremenske razmere.« Naš sogovornik pa se je ob tem še zahvalil vsem, ki so omogočili prenos slike z Mrzlice.

Foto: Janko Franetič

Print Friendly, PDF & Email