Doma Aktualno Večja proizvodnja, manj energije, manj vode

Večja proizvodnja, manj energije, manj vode

Kar 8,5 milijonov evrov težko naložbo v proizvodnjo specialne steklene embalaže Special so v Steklarni Hrastnik zaključili v ponedeljek.

Povečali kapacitete na 138 ton

Z večmilijonsko investicijo si je hrastniška steklarna povečala  proizvodne kapacitete iz 100 ton na kar 138 ton visoko kakovostnega stekla in to na dan.

steklarna hrastnik

Kot so pojasnili v Steklarni naj bi investicija pozitivno vplivala na promet in dobiček podjetja. 'Z izbiro najsodobnejše tehnologije in z uvedbo vrste okoljskih izboljšav, ki temeljijo tudi na lastnem znanju dosegamo bistveno nižjo rabo energije in vode tudi po tem, ko smo povečali proizvodne kapacitete' je poudaril direktor Andrej Božič.

Kljub obsežnejši proizvodnji manjša porabe energije

Steklarni Hrastnik je v zadnjem letu uspelo znižati porabo vode za 55 odstotkov, emisije NOx za 75 odstotkov, izpuste prašnih delcev za 35 odstotkov in izpuste CO2 za nekaj manj kot 30 odstotkov.

S pomočjo celovite rekonstrukcije čistilne naprave za tehnološke vode so v Steklarni Hrastnik racionalizirali tudi porabo mestne vode, saj je nižja za približno 40m3 na dan. Čistilna naprava namreč deluje po načelu zaprtega krogotoka, kar pomeni, da se voda ne izpušča v okolje, temveč ves čas ostaja znotraj tovarne.

Print Friendly, PDF & Email