Doma Aktualno Vi boste izbirali najboljšo turistično atrakcijo!!!

Vi boste izbirali najboljšo turistično atrakcijo!!!

Da se zasavski turizem lepo razvija smo zaznali tudi v uredništvu Zasavskih onlajn novic. Zato že tretje leto v sklopu festivala Funšterc podeljujemo nagrado Zlati Kuolm. Nagrado prejme najboljša Zasavska turistična atrakcija.

Glasovanje začnemo že danes!

V uredništvu smo zbrali 10 nominirancev, spletni glasovi pa bodo s prstom pokazali na tri najboljše. Med tremi finalisti, bo zmagovalca izbrala komisija, ki ga bomo naznanili na prireditvi Funšterc.

Festival Funšterc, Športni park na Logu (Hrastnik), 14. september 2019, pričetek ob 15. uri!

Energetski nasad Sončna posest

Sibirske borovnice, aronija, maline, robide, šmarna hrušica, dren in šisandra ta omamna kombinacija rastlin na hektar velikem zemljišču na koncu Trbovelj oddaja energije, ki izjemno ugodno vplivajo tako na ljudi kot tudi na živali. Ta rajski vrt se imenuje Sončna posest. Z zasaditvijo so začeli v letu 2015 in kmalu ugotovili, da se tu nahajajo posebne energije

Evropark, otroško igrišče za osebe s posebnimi potrebami

Nekdanje rudarjenju namenjen površine so novo, zeleno vsebino dobile leta 2004, ko je Slovenija vstopila v EU. Zadnjih 15 let je tako zagorski Evropark priljubljena točka ljubiteljev narave in športa iz Zagorja ter sosednjih občin. Evropark ponuja možnosti za tek, vožnjo s kolesom, hojo, vadbo na fitnes napravah, sprehode ob ribnikih v vseh letnih časih. Otrokom so na voljo zanimiva igrala, najnovejša pridobitev so igrala, ki jih lahko uporabljajo tudi otroci s posebnimi potrebami.

Golden Ranch Kisovec

»Golden Ranch« je nastal leta 2002 na bivših rudniških površinah v Kisovcu,  domačinom bolj znane kot »Štirc«. Na 6,5 hektarov se je počasi uničena narava spremenila v zeleni raj, kjer vzrejajo konje ameriške pasme quarter horse in delijo z obiskovalci iz celega sveta ljubezen do živali in neokrnjene narave.

Koča na Kopitniku

Koča je zelo obiskana ob vikendih in praznikih. Obiskovalce pričakajo dežurni planinci PD Rimske Toplice. Iz Trbežnikove domačije in zavetišča je zrasla v planinsko kočo, ki je do danes ohranila domačnost. Zunanji videz koče je takšen, kot je bil nekoč in vsakdo se ustavi in občuduje  bogato cvetje, ki krasi balkone.

Marionetno društvo Jurček

Društvo Marionetno gledališče Jurček ohranja 70 letno tradicijo lutkarstva v Hrastniku. Predstavam z marionetami iz bogate muzejske kulturne dediščine se pridružujejo predstave z novimi marionetami izdelanimi v društvu, ki pomenijo nadaljevanje in širitev v lokalni in širši slovenski prostor.

Mišin dol

Mišin dol – raj za otroke. Odstranjen od mestnega vrveža v naravi s konji v sproščenem vzdušje. Nudijo praznovanja rojstnih dni ne glede na letni čas in poletne tabore za otroke. Zanimivi so tudi športni dnevi in tabori za šole in vrtce ali pa zaključke za skupine. Šola jahanje je na voljo za male in velike. Lahko pa prostor najamete zgolj za praznovanje oziroma piknik.

Monolit

V novo urejeni, visokotehnološki oazi sredi Trbovelj je nastal park, ki predstavlja stičišče pretekle, sedanje in prihodnje kulture – Park kulture. Osrednji objekt parka je Monolit, novomedijski objekt, ki omogoča interaktivno povezavo med opazovalcem (obiskovalcem) in objektom samim, komunikacijo med človekom in visokotehnološko stvaritvijo. Trboveljski Monolit, ki je edini monolit na prostem v slovenskem prostoru, je delo Trboveljčanke, novomedijske umetnice dr. Maše Jazbec in prikazuje obraze, ki s preslikovanjem enega v drugega simbolizirajo povezovanje vseh generacij.

Planinski dom Mrzlica

Planinski dom Mrzlica leži na 1122 metrih nadmorske višine in je ena najbolj obiskanih koč v sredogorju. V ponudbi imajo več vrst enolončnic in jedi na žlico, posladkate pa se lahko z odličnimi zavitki ali gibanico. Lahko tudi prespite saj imajo v domu kar 65 ležišč. Dom je odprt od torka do nedelje, tudi med prazniki.

Teniški klub Hrastnik

Tenis klub Hrastnik je društvo, ki skrbi za množičnost in popularizacijo teniške igre v Hrastniku. V klubu vsako leto organizirajo teniški vrtec za najmlajše, šolo tenisa za osnovnošolce, ter tečaje tenisa za mladino in odrasle.Prav tako organizirajo več klubskih turnirjev, ob občinskem prazniku pa tudi odprto prvenstvo Hrastnika v tenisu. Na igriščih gostijo razna športna srečanja, saj imajo poleg štirih peščenih igrišč na razpolago tudi igrišče za odbojko na mivki, balinišče, ter koš za igranje košarke. Vestno skrbijo, da je okolica objektov hortikulturno lepo urejena.

Zaton – Savski gusarji

Društvo Savski gusarji ureja območje Zatona, kjer je končna ali začetna točka njihovih rafterskih vodnih užitkov, ki potekajo od Litije do Zagorja ali od Zagorja do Hrastnika. Člani društva poskrbijo, da je zagorska plaža vedno urejena, kadar jih pokličejo na pomoč pri reševalnih akcijah, pa se nemudoma odzovejo.

Print Friendly, PDF & Email