Doma Aktualno VIDEO: 15.000 jih je korakalo po Levstikovi poti

VIDEO: 15.000 jih je korakalo po Levstikovi poti

Pet ur je bilo potrebnih, da je pohodnica Urša Mastnak skupaj s prijateljicami prehodila 22 kilometrsko pod od Litije do Čateža. “Ni bilo mrzlo, sonček je bil že na razcepu poti. Južna pot je bila suha. Pri vsaki hiši so nam ponujali dobrote, pot pa ni tako zahtevna,” je pripovedovala Mastnakova, ki se je podala po Levstikovi poti.

Z roko v roki z domačini

Rudi Bregar

“Po dolgih letih smo zelo zadovoljni z udeležbo, saj nam je bilo tudi vreme naklonjeno. 31-tega popotovanja od Litije do Čateža se je letos udeležilo okoli 15.000 pohodnikov,” je bil zadovoljen tudi organizator Rudi Bregar iz Zavoda Levstikova pot.

Stane Peček

 “V tehničnem smislu je ogromno dela, a je glede na velikost prireditve, vse že zelo utečeno, tudi z zunanjimi izvajalci. Veliko dela opravimo tudi na vsebini, ob poti, denimo zasajamo stare sorte dreves. Pomagajo nam tudi domačini,” veliki organizacijski zalogaj, ki so ga opravili, opisuje Bregar.

Udeležence popotovanja, med njimi je tudi pohodnik, ki je pot 22-kilometrsko pot že šestič premagal na invalidskem vozičku, je na zaključni prireditvi pričakal tudi slavnostni govornik, vsestranski kulturnik Stane Peček.

VIDEO:

Fotogalerija:

Print Friendly, PDF & Email