Doma Aktualno VIDEO in FOTO: Sprejem za ponos Zagorske doline

VIDEO in FOTO: Sprejem za ponos Zagorske doline

Z glasnim aplavzom so Zagorjani na mestni ploščadi pozdravili svoje nadvse uspešne športnike, ki so v zadnjem času dosegli vrhunske rezultate, na čelu s kolesarjem Primožem Rogličem.

“Upam, da ni bilo zadnjič!”

“Ponovno priti med sokrajane je najlepši občutek, ki ga lahko imaš,” je Primož skromno pozdravil Zagorjane, ki so ga prišli pozdraviti in mu stisniti roko. “Nisem si mislil, da bom tako hitro spet stal na odru v Zagorju. Upam pa, da ni bilo zadnjič!” 

Vrhunski kolesar iz Strahovelj pri Kisovcu je na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Bergnu na Norveškem osvojil srebrno medaljo v kronometru in zaključil letošnjo izjemno sezono. Med drugim je bil najboljši tudi v najtežji etapi najzahtevnejše kolesarske dirke Tour de France.

Zagorske športnike so z glasbenim špalirjem pozdravili člani Pihalnega orkestra Svea, predvsem najstnice pa je po sprejemu navduševal še duo BQL.

Zagorje, ‘valilnica’ odličnih športnikov

Svetovnega podprvaka Primoža Rogliča je tudi tokrat čakalo posebno županovo darilo, posebno veliko srebrno kolajno, člani Smučarskega kluba Zagorje – sekcija za skoke, člani Karate kluba Pon Do Kwan Izlake, Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje in članice Twirling kluba Zagorje ob Savi pa so prejeli listino ‘Ponos Zagorske doline’.

Med člani Karate kluba Pon Do Kwan Izlake so bili to Tilen Zajc, vodilni na lestvici Svetovne kickboxing serije, najboljši point fighter v kategoriji, ki je osvojil1. mesto v kategoriji do 74 kg na tekmi za svetovni pokal v Riminiju in 1. mesto na mednarodnem turnirju Flanders open. Klemen Pograjc, ki je doseegel 3. mesto v kategoriji mlajših kadetov do 42 kg na tekmi za svetovni pokal v Riminiju in 2. mesto v v kategoriji mlajših kadetov do 37 kilogramov na mednarodnem turnirju Flanders open. Odlično se je odrezal tudi Tomi Sešlar.

Župan je nagradil tudi člane Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan ZagorjeZalo Rozina, evropsko podprvakinjo v kickboxingu med starejšimi kadetinjami, evropsko prvenstvo v Makedoniji. Priznanje je prejela tudi Tina Baloh, za 3. mesto med mladinkami na evropskem prvenstvu v Makedoniji, in Tadej Kolander, za 3. mesto med mlajšimi kadeti na evropskem prvenstvu v Makedoniji.

Smučarski klub Zagorje – sekcija za skoke – kisovški orli so postali ekipni državni prvaki v kategoriji dečkov do 15 let na državnem prvenstvu v Velenju; člani zmagovalne ekipe so bili Taras Tratnik, Miha Lipovšek Ročnik, Lovro Peitl in Matija Prosenc.
Taras Tratnik je dosegel tudi 1.mesto pri dečkih do 15 let, državno prvenstvo v Velenju.
3. mesto v mešanih ekipah so na državnem prvenstvu v Kranju dosegli člani ekipe: Andraž Pograjc, Katja Požun, Miran Zupančič in Lara Logar.

V zadnjem času so se izkazala tudi članice Twirling kluba Zagorje ob Savi. Taja Gorenc je postala državna prvakinja med solo seniorji, Kim Oven Lekše in Jona Kerin pa državni prvakinji med solo pari juniorji. Taja Fakin je dvojna državna prvakinja v skupini solo junorji in v skupini freestyle mlajši juniorji, Kim Oven Lekše pa je postala tudi državna prvakinja v skupini solo juniorji freestyle.

Fotogalerija:

 

Print Friendly, PDF & Email