Doma 1+1=2 VIDEO: Ministrica v Zagorju odkrito o odprtju šol 11. maja!

VIDEO: Ministrica v Zagorju odkrito o odprtju šol 11. maja!

Foto: D.Kozolič

Obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec ni bil toliko povezan le z epidemiološko situacijo, temveč z napori Občine Zagorje, da bi država primaknila finančna sredstva pri vzgojno izobraževalnih objektih – natančneje pri obnovi telovadnice OŠ Toneta Okrogarja. A več o tem jutri. Najprej odpiramo najbolj “vroča” vprašanja, povezana z odprtjem šol in vrtcev. 

Kot rečeno, je bilo prvo vprašanje na voznem redu o odprtju šol in vrtcev 11. maja, o čemer naj bi prav danes razpravljali na seji vlade, še pred tem pa naj bi, kot je dejala ministrica, zadevo obravnavali v delovni skupini, ki pripravlja več različnih scenarijev za vstop v šolo.

Kusteceva si želi, da bi v čim večjem številu in čim prej otroci šli v vzgojno izobraževalne ustanove, a ne na račun zdravja. Šolanje na daljavo je po njenem dovolj dobro, da bi lahko brez težav rešili šolanje do poletnih počitnic. Obenem pa je obljubila, da bodo šole in vrtci pravočasno dobili navodila – tako iz izobraževalne stroke kot rudi iz naslova zdravstvenih protokolov – torej če se bodo sploh vrnili v šolske klopi.

Kakšni so scenariji za vstop in kaj je tisto kar bo najtežje na tehtnici odločitve?

Print Friendly, PDF & Email