Doma Aktualno VIDEO: Nevarno in neumno! Nočna dirka v trboveljskem rondoju!

VIDEO: Nevarno in neumno! Nočna dirka v trboveljskem rondoju!

Neumnost res nima meja, kaže še en posnetek, ki smo ga prejeli v naše uredništvo in prikazuje, kako se v večernem času vozniki izživljajo in ogrožajo varnost drugih.

»Policisti smo seznanjeni, da občasno na območju Trbovelj pride do objestne vožnje posameznikov, tudi na delih cest, ki jih izpostavljate« odgovorijo trboveljski policisti glede divjanja v rondoju in na Polaju. Prebivalci območja okoli Opekarne se večkrat pritožujejo nad »mularijo«, ki v poznih večernih urah divja med stanovanjskimi bloki in poleg ogrožanja varnosti povzroča tudi neprijeten hrup.

Aleš Oberčkal, trboveljski komandir, poroča, da ogrožanje varnosti v cestnem prometu jemljejo resno. »Zoper kršitelje, ki smo jih neposredno zaznali smo tudi dosledno ukrepali. Tudi sicer o takšnih dogodkih zbiramo obvestila in nato izvedemo ustrezne ukrepe, da se kršitelji odkrijejo in tudi ustrezno sankcionirajo.«

Posnetek, ki smo ga prejeli pred dnevi je sicer – sodeč po osebah, ki se mimo sprehodijo v kratkih hlačah – star. Vseeno pa o objestnemu divjanju v rondoju in še kje po Trbovljah občani poročajo skoraj vsak teden.

Policija ob tem poziva, da udeleženci v cestnem prometu premislijo, »ko objestnost v prometu privede do škodljivih posledic, je že prepozno.« Prav tako pozivajo vse, ki imajo kakšne informacije o takšnih ravnanjih, da sporočijo na 113 ali na PP Trbovlje 03 56 53 150.

 

Print Friendly, PDF & Email