Doma Aktualno VIDEO: Švagan uresničil željo šestih mandatov

VIDEO: Švagan uresničil željo šestih mandatov

Kocka je padla, je navdušeno rekel včeraj direktor podjetja Termit Anton Serianz, po tem, ko je podpisal pogodbo za sofinanciranje investicije v zagorsko tovarno.

Podpis ministra Zdravka Počivalška in direktorja Termita Antona Serianza.

Termit torej uradno prihaja v Zagorje s svojo proizvodnjo. 4 milijone evrov vredno investicijo – postavitev hale v obrtni coni Selo bo s 600 tisoč evri podprla tudi država. To omogoča Zakon o skladnem in regijskem razvoju je ob slavnostnem podpisu pojasnil minister Zdravko Počivalšek. “Država gre naproti investicijam, kjer je potrebno” je dodal.

Začetek dela že prva polovica 2019

Serianz je zbrane navdušil še z optimistično novico, da bo proizvodnja stekla že v prvi polovici prihodnjega leta.

Občina bo šla Termitu naproti z brezplačnim nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča za 5 let, če bodo zakonske možnosti dopuščale pa še kje drugje. Župan Matjaž Švagan je s širokim nasmeškom zagotovil tudi, da sta z direktorjem sklenila dogovor, da bo Termit zaposlil kar največ možno ljudi. Že sedaj pa je zadnjih 20 novozaposlenih v Moravčah Zasavcev. Kar ne preseneča, pojasni direktor, saj so Moravče majhne in ljudi je bilo potrebno iskati tudi drugje.

Avgusta bo občina “pospravila” obrtno cono in Termitu pripravila prostor, kot ga potrebuje. Švagan je Termitu obljubil plin, ki bo napeljan v kratkem. Da bi Obrtno cono Selo napolnili, bodo pripravili tudi razpis in prostor ponudili še nekaj manjšim investitorjem.

Print Friendly, PDF & Email