Doma Aktualno VIDEO: Trboveljčani tudi v protest na kolo

VIDEO: Trboveljčani tudi v protest na kolo

Okoli 50 posameznikov se je podalo na pot s kolesi, da bi izrazili svoje nestrinjanje z dejanji vlade. Pot so pričeli pri Delavskem domu, končali pa po približno eni uri v mestnem parku.

“Protest s kolesi je bil simboličen odgovor na poskuse vladne vzpostavitve popolnega nadzora družbe in posameznikov, ki se trenutno dogaja” pojasnijo v Osa Zasavje. Na ulicah se je izrazilo nezadovoljstvo in nestrinjanje nad izkoriščanjem situacije z virusom za kraje in poslovne priložnosti ekonomskih in političnih elit. Kolesarji so pred trboveljsko bolnico s postankom in aplavzom izrazili solidarnost z delavci v zdravstvu, prav tako pa je bil protest izraz solidarnosti z ostalimi borci za ohranjanje svobode v drugih mestih po državi, s katerimi se v danih situacijah (še) ne morejo srečati na ulicah. Trboveljčani so pri spomeniku boja revirskega proletariata na Trgu revolucije razvili tudi manjši transparent kot opomin na to, da so bile pravice, s pomočjo vzajemne pomoči, vedno izborjene!

Kolesarji so sklenili, da se ponovno na trboveljskih ulicah srečajo v petek, 1. maja. Kot pravijo: “Takrat še številčnejši in glasnejši!”

Policija je kolesarje zaznala, izvedli niso nobenih ukrepov. Trenutno še preverjajo okoliščine zbiranja in bodo ob ugotovitvi morebitnih prekrškov ustrezno ukrepali.

Print Friendly, PDF & Email