Doma 1+1=2 VIDEO: Trboveljske knjižničarke vsako sredo berejo pravljice

VIDEO: Trboveljske knjižničarke vsako sredo berejo pravljice

Čeprav je epidemija poskrbela za mnogo omejitev, je pa po drugi strani pustila prosto pot za inovativne pristope. In eden takšnih je zagotovo branje pravljic na družbenem omrežju, ki ga izvajajo trboveljske knjižničarke vsako sredo.

Veronika in Katra med branjem pravljice.

Prebirajo in pripovedujejo ljudske pravljice ter pravljice iz knjige Zvezdne pravljice avtorja Matica Slapšaka, saj jim je založnik dovolil javno branje. Prav tako spominjajo na knjižničnega škrata Bukmandeljca in prebirajo zgodbe o njegovih dogodivščinah v Knjižnici Trbovlje, ki jih je zapisala Manica Hribar. Z branjem so pričeli 18. marca in bodo nadaljevali ves čas epidemije, morda pa tudi še potem.

V Knjižnici Trbovlje prebirajo pravljice na Facebook profilu knjižnice vsako sredo ob 17. uri.

Pravljice prebirajo knjižničarke Knjižnice Trbovlje, k branju pa tu in tam pritegnejo še kakšnega družinskega člana. Katra Hribar Frol, direktorica knjižnice se zaveda pomena branja zgodb najmlajšim: »Za tovrsten način prebiranja pravljic smo se odločili, saj se zavedamo pomena in moči pripovedovanje ter prebiranja zgodb ter vsega dobrega, kar le-to prinese najmlajšim in tudi malo večjim otrokom.«

 

Vsako sredo knjižničarke spremljajo radovedni in pravljic željni otroci, ki imajo dostop do svetovnega spleta. So pa 2. aprila ob mednarodnem dnevu otroških knjig pripovedovanje obeležili kar z dvema pravljicama. »Izkoristili smo vseprisotnost in lahko dostopnost družabnega medija in s tem naredili nekaj dobrega za lokalno skupnost« še pove naša sogovornica.

Obeta se!

S pripovedovanjem in prebiranje odlomkov iz najljubših knjig zaposlenih v Knjižnici Trbovlje (prav tako na Facebook profilu Knjižnice Trbovlje) pa bodo obeležili tudi svetovni dan knjige in avtorskih pravic, 23. april.

Print Friendly, PDF & Email