Doma Aktualno VIDEO: Trbovlje pred več kot 40 leti

VIDEO: Trbovlje pred več kot 40 leti

Ekipa NC-V Digital cine production je pred kratkim objavila kratke filmske posnetke mesta Trbovlje iz leta 1976, ki so bili posneti na standardni 8 mm filmski trak. Za vas jih predstavljamo tudi na našem portalu.

V Kisovcu, kjer NC-V Digital cine production deluje so zdigitalizirali že več kot 100 filmov. Nekaj kratkih zanimivosti, so objavili tudi na spletnih medijih. Če imate v omari ali na podstrešju kakšne filmske trakove širine 8 mm, formata super 8 mm ali 2x 8mm (standard 8 mm, normal 8 mm, …) se lahko obrnete na ekipo NC-V, pravi Simon Mišić, vodja studia.

(Kontakt: info@nc-v.si / www.nc-v.si)

Neverjetna digitalizacija

Kaj pa digitalizacija za takšen video prinaša, lahko vidite v naslednjih primerih:

Presnemavajo elektronske analogne medije

Ukvarjajo se tudi z presnemavanjem elektronskih analognih medijev. Od drugih se razlikujejo v tem, da ne uporabljajo tehnologije presnemavanja preko DVD rekorderja na DVD medij, ampak izključno preko namenskega digitalizatorja posnetke digitalizirajo direktno v računalnik. Naslednja faza postprodukcija jim omogoča, da posnetke z ustreznimi programi še dodatno izboljšajo in izvozijo v HD kvaliteti. Popravljajo tudi mehanske poškodbe na vaših kasetah: zmečkan ali raztrgan trak. Končni izdelek dobite v primerni embalaži, ki vam lahko služi tudi kot darilo.

Več o tem: https://nc-v.si/digitalizacija/

Print Friendly, PDF & Email