Doma Aktualno VIDEO: V Medijskih pestro kot nekoč

VIDEO: V Medijskih pestro kot nekoč

Kinološko društvo Zagorje je po tem, ko so organizirali čistilno akcijo in očistili bazen v Medijskih toplicah ter ga napolnili z vodo, v soboto pripravilo tekmovanje Flying dogs, kjer so se štirinožci pomerili v skokih v vodo in hitrostnem plavanju.

Flying dogs je tekmovanje psov v skoku v vodu, pri čemer se meri dolžina skoka in hitrostno plavanje. Tekmovanje so prejšnja leta organizirali v Kamniku, letos pa je organizacijo prevzelo Kinološko društvo Zagorje in izkoristilo sicer zapuščen bazen v Medijskih toplicah.

Odlična priložnost za ta prostor

“V Medijskih toplicah je izvir vode, ki je le potrebno izkoristiti in v trenutnih razmerah je prireditev Flying dogs odlična priložnost za ta prostor,” razlaga Alojz Klančišar, predsednik zagorskih kinologov in pobudnik organizacije prireditve. V Medijskih toplicah vidi ogromno priložnosti za organizacijo reševalnih vaj za pse. “Lani smo pripravili reševanje iz ruševin v bivšem hotelu Medijskih toplic, vajo bi lahko razširili tudi na bazenski del, kjer bi psi vadili reševanje iz vode in reševanje utopljencev,” pojasnjuje Klančišar.

Prireditev je privabila številne ljubitelje psov, kot tudi domačine, ki jih zanimalo, kaj se dogaja v propadlem bazenskem objektu.

Kako pogumni, manj pogumni in tudi iznajdljivi so bili psi, pa preverite v spodnjem videu:

Na tekmovanju se je v vseh treh kategorijah – skok v vodo, skok v vodo s podesta in hitrostno plavanje, pomerilo 43 psov različnih pasem s svojimi lastniki. Zmagovalec skokov iz visoke steze je Whumie pasme labradorec, s skokom 5,76 m in njegova lastnica Pina Maja Bulc.

Print Friendly, PDF & Email