Doma Aktualno VIDEO: Zasavci, vabijo vas na NORO letenje v simulatorju!

VIDEO: Zasavci, vabijo vas na NORO letenje v simulatorju!

V trboveljskem Aereformu, kjer imajo v delavnici simulator letenja ultralahkega Pipistrelovega letala, so se odločili, da bodo pilotsko izkušnjo ponudili tudi širši javnosti.

“Prav je, da ima vsak možnost poskusiti letenje, vsaj v virtualnem svetu. Obenem pa želimo lokalcem predstaviti, kaj počnemo” odločitev utemelji Sašo Knez.

Simulator letenja dostopen za vse

V Aereformu so dobrodošli vsi, ki želijo prevzeti krmilo letala – dobesedno.

In tako smo se na preizkušnjo odpravili tudi mi. Simulator že na zunaj izgleda “kulsko”, nato se usedeš v kabino in natakneš očala. Zanimivo. Ines nastavi začetno letališče in dogodivščina se lahko prične. V tistem trenutku, ko ročico za hitrost postaviš na maksimum, zabrni propeler in, ko nastaviš zakrilca za vzlet postane vse skupaj resnično, vsaj zdi se tako. Kako očala dobro prevarajo vaše možgane in kako čudovito je postati pilot, četudi le za nekaj minut. Več o naši izkušnji pa v fotogaleriji in VIDEU, ki smo ga posneli!

“Pomembno je, da v izkušnji uživate in se sprostite na nekaj tisoč metrih nadmorske višine.”

Prijave za obisk simulatorja bodo v Katapultu zbirali na elektronskem naslovu x-alpha@aereform.si. Ponudili bodo kratko, 20-minutno in daljšo 60-minutno izkušnjo. Prvo za 20 in drugo za 45 evrov.

Simulator lahko preizkusijo tudi otroci, le ne premajhni. Doseči je treba do ročic v letalu, zato je vožnja primerna za višjo stopnjo osnovne šole. Omejitev sicer ni, odsvetujejo pa letenje epileptikom.

FOTO:

Print Friendly, PDF & Email