Doma Fotogalerija VIDEO: Zmaga za Mair team in Oskarje

VIDEO: Zmaga za Mair team in Oskarje

Poročilo 19. tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

8 marca sta bili na sporedu zadnji dve tekmi rednega dela letošnje sezone KRLZ. Prva tekma je potekala v prijateljskem vzdušju, saj ni imela nobenega vpliva na končno razvrstitev na lestvici. Na drugi tekmo smo spremljali tekmo, ki je bila kljub visoki razliki zelo napeta vseh 40 minut.

Oskar Trbovlje 50 – 49 ŠOHT
Prva tekma večera ni imela nobenega vpliva na končni razpored na lestvici, zato sta ekipi v tekmo vstopili mirno in v prijateljskem vzdušju. Tekma je bila sicer vseh 40 minut povsem izenačena, večino časa so vodili ŠOHT-ovci. Na koncu so se Oskarji nekoliko zbrali in v zadnji minuti povedli za 3. ŠOHT je na koncu sicer še zadel met za 2 točki, vendar jim je za podaljšek zmanjkala 1 točka. S tem so Oskarji dosegli svojo 9. zmago in bodo končnico začeli z 2. mesta. ŠOHT pa se s to tekmo poslavlja od letošnjega tekmovanja.
Strelci:
Oskar Trbovlje: Božjak 20, Hribšek 8, Grešak 7, Guzej 6, Perko 5, Tominšek 2, Cestnik 2
ŠOHT: Golob 19, Salihovič 12, Lapornik 11, Gole 7

Mair team 64 – 43 Tiferji Laško
Druga tekma je bila veliko bolj zanimiva. Tiferji bi z zmago lahko prišli iz 7. na 6. mesto na lestvici in se s tem izognili aktualnim prvakom v četrtfinalu, Mair-ovci pa so želeli z zmago končati redni del sezone. V prvi četrtini so bili veliko bolj zbrani Zagorjani, ki so v prvih 10 minutah naredili kar 17 točk razlike. Preostalih 30 minut so Tiferji odigralo veliko bolje, vendar je bila razlika s prve četrtine prevelika, da bi jo ulovili. Pri Zagorjanih se je ponovno najbolje izkazal Jasenčič, ki je s 27 točkami še 3. sezono zapored potrdil naslov najboljšega strelca KRLZ.
Strelci:
Mair team: Jasenčič 27, Tomažič 9, Roglevski 8, Kolenc 5, Prašnikar 5, Vozel 3, Bergant 3, Meško 2, Tomšič 2
Tiferji Laško: Bajramlič 16, Vrščaj J. 15, Zdolšek 6, Vrščaj D. 3, Pipan 3

Print Friendly, PDF & Email