Doma Aktualno Višje položnice za pozabljivce

Višje položnice za pozabljivce

Ste tudi vi en tistih, ki ne javljala porabe tople vode na JP Komunala Trbovlje? S tem si lahko delate medvedjo uslugo. Strošek lahko znaša večkratno vrednost v kolikor stanja ne sporočate ažurno pravijo na JP Komunala Trbovlje.

V večstanovanjskih objektih katere s toplo vodo oskrbuje komunala, se strošek sanitarne vode deli med etažne lastnike, upravljalca in Komunalo Trbovlje kot je navedeno v sporazumu, ki so ga slednji  sklenili. Sporazum določa, da morajo etažni lastniki sami sporočati stanje vodomerov zadnje tri dni obračunskega meseca in prve tri dni naslednjega meseca.

Kaj to pomeni v praksi pomeni za nekoga, ki stanja ni sporočil? »Njegov strošek ogrevanja tople vode se bistveno poveča, hkrati pa se na ta račun sorazmerno zmanjša strošek ostalih uporabnikov v istem objektu. Povedano drugače: tisti, ki porabo tople vode redno sporočajo, imajo svoj delež sorazmerno obračunan oziroma se njihov strošek še zniža v primeru, ko kateri od ostalih uporabnikov svojega stanja števca ni sporočil« nam pojasnijo na Komunali Trbovlje.

Print Friendly, PDF & Email