Doma Aktualno Vlom v cerkev in pretep zaradi snega

Vlom v cerkev in pretep zaradi snega

Ponarejeni bankovci

V petek so bili policisti obveščeni o vnovčitvi ponarejenega bankovca za 50 evrov v gostinskem lokalu v Zagorju ob Savi. Bankovec je bil zasežen in po opravljeni analizi in zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo. V dopoldanskem času pa so bili policisti policijske postaje Zagorje obveščeni, da so v dveh bančnih ustanovah, pri dnevnih izkupičkih pravnih oseb, zaznali tri bankovce za 50 evrov, za katere se sumi, da so ponarejeni. Policisti so sporne bankovce zasegli ter jih bodo poslali v analizo, v tem času pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po opravljeni analizi bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno državno tožilstvo.

Vse občane in občanke, še posebej pravne osebe (dnevni izkupički) pozivajo, da so pri denarnem poslovanju še posebej pozorni in previdni, saj je v zadnjem obdobju povečan obtok ponarejenih bankovcev, predvsem za 50 evrov. Vsem svetujejo izvajanje samozaščitnih ukrepov, s katerimi se bodo tovrstnih vnovčitev obvarovali. V primeru zaznave ponarejenega bankovca je potrebno obvestiti policijo.

Na območju Trbovelj je neznanec poškodoval rešetke na cerkvi, pri tem je nastala materialna škoda v višini 50 evrov.

Na PP Trbovlje so prijeli tudi prijavo 33-letnega občana, da ga je znanec žalil preko družbenega omrežja. Po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.

Posredovali so tudi zaradi dveh nepravilno parkiranih vozil in izdali dva obvestila o prekršku. V ponedeljek pa so bili obveščeni o zaparkiranju, kršiteljem so izdali obvestila o prekrških.

Poškodovano vetrobransko steklo

Na parkirišču v Trbovljah je neznanec v času od 31.12.2018 do 3.1.3019 poškodoval vetrobransko steklo na parkiranem vozilu in s tem lastnika oškodoval za 1500 evrov.

Odtujene registrske tablice

V soboto je v nočnem času neznanec iz parkiranega vozila v Zagorju odtujil registrski tablici, št. CE-53-63M. Prav tako so bili v ponedeljek obveščeni o tatvini registrskih tablic policisti v Trbovljah.

Policisti PP Trbovlje so v soboto intervenirali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu. Kršiteljici so izrekli globo.

Kako je prišel v cerkev?

V nedeljo so bili policisti PP Trbovlje obveščeni o vlomu v cerkev, kjer je neznanec na neugotovljen način prišel v notranjost cerkve v Trbovljah in iz nje odtujil 150 evrov.

Ukradeno kolo

V ponedeljek je oškodovanec na PP Trbovlje naznanil, da mu je bilo odtujeno kolo znamke Spacialized, katero je imel spravljeno v hodniku bloka. S tem je bil oškodovan za okrog 1600 evrov.

Žrtev oškodoval za 40.000 evrov

Policisti PP Zagorje ob Savi so bili čez vikend obveščeni o kaznivem dejanju Goljufije po 211. členu KZ-1. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je znani storilec, z lažnim prikazovanjem dejstev, žrtev oškodoval za 40.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, kaznivo dejanje pa bo prevzela pristojna policijska postaja.

Prav tako v Zagorju so obravnavali kaznivo dejanje neupravičenega slikovnega snemanja. Policisti PP Zagorje nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Zagorje so nudili asistenco zdravstvenemu osebju pri hospitalizaciji bolnika. Prejeli so tudi prijavo pogrešane osebe. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da je oseba odšla v tujino, policisti bodo s poročilom obvestili tožilstvo.

Pretep zaradi čiščenja snega


V petek zjutraj je v Hrastniku prišlo do spora in pretepa med dvema osebama zaradi čiščenja snega. V pretepu sta bila poškodovana in odpeljana v SB Trbovlje. V zvezi s pretepom policisti PP Hrastnik še zbirajo obvestila.

V ponedeljek so v zgodnjih jutranjih urah policisti PP Hrastnik zasegli osebno vozilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Print Friendly, PDF & Email