Doma Aktualno Vodo je ponekje še potrebno prekuhavati

Vodo je ponekje še potrebno prekuhavati

Na Komunali Zagorje, kjer so pred štirimi dnevi izdali obvestilo o prekuhavanju vode na območjih krajevnih skupnosti Kisovec – Loke, Rudnik – toplice in Jože Marn, pravijo, da je prekuhavanje še potrebno.

Ocenjujejo, da bodo navodilo o prekuhavanju preklicali jutri tekom dneva.

Preklica v Trbovljah ali Hrastniku ni bilo, zato sklepamo, da je prekuhavanje še potrebno tudi tam, na njihove odgovore pa čakamo in jih bomo objavili takoj, ko bo mogoče.

DODANO 13:30:

Ukrepa prekuhavanja po neurju v Hrastniku ni bilo, nam odgovori Ernest Gričar iz hrastniške komunale, so pa dne 3. 7. 2019 lastnike oz. uporabnike objektov v zaselku Turski les (skupno 9 objektov od tega pretežno počitniške hišice, trije stanovanjski objekti in en hlev) ustno in pisno obvestili o potrebi po prekuhavanju pitne vode v prehranske namene, zaradi ugotovitve neskladnosti vzorca pitne vode, odvzetega v okviru notranjega nadzora iz rezervoarja Turski les. Ukrep prekuhavanja za Turski les je trenutno še v veljavi.

V Trbovljah pa je vodo potrebno še prekuhavati. “Če bodo rezultati analiz pokazali, da je voda zdravstveno ustrezna, bomo ukrep preklicali jutri. Zaenkrat pa še vedno ostaja v veljavi” pravijo na komunali.

Vodo je treba prekuhavati na naslednjih območjih: MESTNI TRG, GABRSKO, SAVINJSKA CESTA, GOLOVEC, KOVINARSKO NASELJE, DEL CESTE TONČKE ČEČ (DO LIVARNE), OBRTNIŠKA, GIMNAZIJSKA, SALLAUMINES, MAJCENOVA, KEŠETOVO, SP. DEL VRESKOVEGA, DOM IN VRT, TRG FRANCA FAKINA, RUDARSKA CESTA (DO PARTIZANA) IN LOKE

 

Print Friendly, PDF & Email