Doma Aktualno Vozil prehitro in trčil v travnat nasip

Vozil prehitro in trčil v travnat nasip

Fotografija je simbolična.

V petek pozno zvečer so imeli policisti v Trbovljah v postopku voznika osebnega vozila, ki je prekoračil hitrost vožnje v naselju za več kot 30 km/h. Zoper voznika (voznik začetnik) bo podan obdolžilni predlog.

Na sobotno jutro so bili policisti obveščeni o zaparkiranju vozila na Mestnem trgu v Trbovljah. Kršitelju so izdali obvestilo o prekršku

Prav tako v soboto zjutraj so imeli policisti v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, da je vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l), na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu. Vozilo so policisti zasegli na podlagi določil 23. člena ZPRCP. Zoper kršitelja bodo policist podali obdolžilni predlog.

V nedeljo so policisti izdali obvestilo o prekršku vozniku, ki je na Opekarni v Trbovljah zaparkiral pločnik.

Plačilni nalog so v nedeljo izdali še občanu, ki je kršil javni red in mir v zasebnem prostoru.

Policisti so sprejeli naknadno prijavo prometne nesreče II. kategorije v Zagorju. Policisti so z ogledom kraja in vozila ugotovili, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v travnat nasip. Zaradi kršitev 45. člena Zakona o varnosti cestnega prometa je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Zagorske policiste so med vikendom obvestili o kamenju na cesti Litija-Zagorje, ki so ga
odstranili z vozišča.

Policisti so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju. Ker kršiteljica kljub ukazom ni prenehala s kršitvijo, je bilo zoper njo odrejeno pridržanje po 109. členu Zakon o prekrških. Kršiteljici so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve 6. in 22. člena Zakona o varnosti javnega reda in miru.

V nedeljo okoli 13.30 so policisti na cesti med Izlakami in Orehovico obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil zaradi neprilagojene hitrosti samoudeležen voznik, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Promet je bil krajši čas oviran. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V petek popoldan, so policisti v Hrastniku občanu zasegli snov, za katero sumijo, da
gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo. Po znanih rezultatih sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo zvečer so bili policisti obveščeni o dimniškem požaru, in sicer se je na ostrešju vnela folija pri dimniku stanovanjske hiše. Na kraju so posredovali gasilci, nastalo je za okoli 100 evrov materialne škode.

Print Friendly, PDF & Email