Doma Aktualno Vozila preblizu vozišča in trčila v objekt

Vozila preblizu vozišča in trčila v objekt

Fotografija je simbolična.

Danes zjutraj so bili zagorski policisti napoteni na železniško postajo v Hrastniku, kjer je prišlo do prometne nesreče I. kategorije. Policisti so na kraju skladno z določili 4. odstavka 111. člena ZPrCP odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo.

Zaparkiral jo je s tovornim vozilom

Včeraj dopoldan pa so posredovali na Levstikovi ulici, s katere je poklicala občanka ter naznanila zaparkiranje tovornega vozila brez nameščenih registrskih tablic. Ker je do zaparkiranja prišlo na zasebni površini, policisti ukrepa niso izvedli. Je bil pa na kraj poklican lastnik vozila, ki je nato vozilo umaknil.

Trboveljski policisti so včeraj ob 10.42 obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčila v objekt in ga
poškodovala. Izrečena ji je bila globa.

Policisti so kršitelju, ki se je ob 11.37 nedostojno vedel na javnem kraju izrekli globo.

Čelno trčila pri Zgornjem Hotiču

Včeraj, nekaj pred 19. uro, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Zgornjem Hotiču. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega vozila vozil iz Litije proti Ljubljani, ko je pripeljal do km oznake 5.130, kjer cesta poteka v desni nepregledni ovinek po klancu navzdol, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri pripeljala 31-letna voznica osebnega vozila, pri čemer je med vozili prišlo do čelnega trčenja. Po prvih podatkih policije je voznica utrpela lahke telesne poškodbe, povzročitelj in potnica v vozilu pa nista utrpela telesnih poškodb. Na kraju so posredovali tudi gasilci, ki so poskrbeli za tehnično reševanje in pomoč. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Trbovlje.

Print Friendly, PDF & Email