Doma Aktualno Vozovnice za dijake in študente na voljo od danes

Vozovnice za dijake in študente na voljo od danes

Od danes lahko kupite subvencionirane vozovnice za dijake in študente, ki bodo med letom potovali z vlakom ali avtobusom.
Enotno vozovnico IJPP je mogoče pridobiti na več načinov. Dijaki, ki se prvič vpisujejo v program srednješolskega izobraževanja in še nimajo elektronske kartice IJPP ali urbane, lahko z digitalnim potrdilom na spletni strani eUprave izpolnijo vlogo, ki jo lahko tudi natisnejo in izpolnijo ročno ter z njo obiščejo prevoznika.

Tudi za podaljšanje veljavnosti kartice za prihajajoče šolsko leto je treba izpolniti vlogo, ki jo prav tako lahko študentje in dijaki tudi natisnejo in izpolnijo ročno. Z natisnjeno vlogo in napisano številko vloge pri prevozniku z doplačilom podaljšajo veljavnost kartice IJPP za novo šolsko leto.

Vozovnice za avtobus zasavski dijaki dobijo v Zagorju in Trbovljah, nakup v Hrastniku bo mogoče šele od 1. septembra.

Uporaba neizkoriščene vozovnice za čas epidemije

Ministrstvo za infrastrukturo zagotavlja uporabo neizkoriščene vrednosti vozovnic vsem, ki jih zaradi prepovedi delovanja javnega potniškega prometa v času koronavirusa niso mogli uporabljati, to je od 16. marca do 11. maja oz. 30. junija, so sporočili z ministrstva.

Print Friendly, PDF & Email