Doma Aktualno Vroči telefon zazvonil 233-krat

Vroči telefon zazvonil 233-krat

Trboveljski gasilci so lani pomagali pogasiti kar 33 požarov.

Kar 233-krat so trboveljski poklicni gasilci priskočili na pomoč Zasavcem v preteklem letu.

Vroči telefon zazvonil 233-krat, največkrat ob požarih

Uroš Češnjevar

Vroči telefon je po besedah operativnega vodje Uroša Češnjevarja v Gasilskem zavodu Trbovlje 25-krat zazvonil ob prometnih nesrečah, 33-krat ob požarih, 9-krat ob nesrečah z nevarnimi snovmi ter 166-krat ob drugih nesrečah, kjer so pomoč in znanje gasilcev potrebovali reševalci, policija in ujete osebe v dvigalih; odpirali so stanovanja in vozila, žagali drevje in odstranjevali druge nevarnosti.

Najbolj miren je bil maj

Leto 2017 se je za gasilce začelo delovno, saj so v prvih minutah januarja že posredovali na travniškem požaru in tako januar zaključili s 25-timi intervencijami. V zimskih mesecih se je povečalo število dimniških požarov. Statistično najbolj miren mesec je bil mesec maj, kjer so zabeležili le 8 dogodkov.

Vse več naravnih nesreč

Foto: GZ Trbovlje

Zaradi muhastega vremena se vsako leto povečuje tudi število naravnih nesreč. Lani so tako trboveljski gasilci opravili sedem intervencij, poveznih z naravnimi nesrečami. Skupno število posameznih intervencij ob naravnih nesrečah pa se je povzpelo preko 50.

Poletni meseci so bili tudi zaradi dopustov bolj mirni, kar ni veljalo za poletna neurja. V avgustu so tako gasilci posredovali v dveh večjih naravnih nesrečah, pri katerih je veter odkrival strehe in lomil drevesa. Tudi konec leta je bil zaznamovan z večjim številom intervencij, kjer so trboveljski gasilci zaradi močnega vetra in snega posredovali na številnih lokacijah.

Print Friendly, PDF & Email