Doma Aktualno Vrstomati v vseh ambulantah in naročanje preko aplikacije

Vrstomati v vseh ambulantah in naročanje preko aplikacije

V Trbovljah bodo uvedli sistem, ki naj bi zmanjšal čakalne vrste, obenem pa uporabniku olajšal naročanje.

Naročanje preko spleta je bila ideja direktorja že ob nastopu mandata pred dvema letoma. Denis Tomše pojasnjuje, da se je zadeva zavlekla, ker informacijski sistem, ki ga uporabljajo, ni bil združljiv z obstoječimi aplikacijami za spletno naročanje in vrstomati, zato so morali vzpostaviti povsem na novo.

Vse kaže, da bodo v vseh splošnih in družinskih ambulantah ZD Trbovlje postavili vrstomate še pred poletjem in vzpostavili sistem naročanja preko aplikacije, pustili pa še opcijo naročanja preko emaila in telefona.

Na mobilniku boste videli, kateri v vrsti ste

Denis Tomše

»Ti vrstomati bodo delovali tako, da se bo pacient z zdravstveno kartico registriral na hodniku in jo pospravil.« Tako bo sestra v ambulanti videla, koliko naročenih in koliko nenaročenih pacientov je v čakalnici.

Prvi vrstomat v ambulanti bodo poskusno postavili predvidoma v začetku marca. Po poskusnem obdobju naj bi namestili le te v vse ambulante splošne in družinske medicine.

Z novim sistemom naj bi zmanjšali vrste in uporabnikom poenostavili naročanje. Pacient bo v mobilni aplikaciji že sedaj videl, kdaj bo na vrsti oziroma, kateri v čakalni vrsti je. Smiselno pa bo sistem dodelati do te mere, da se bo pacient v vrsto postavil kar od doma in predvidel, kdaj mora priti v čakalnico. A zaenkrat to ostaja le ideja, ki pa bi lahko bila realizirana v nekaj letih, še pove prvi mož trboveljskega zdravstvenega doma.

Print Friendly, PDF & Email