Doma 1+1=2 Vrtec na močvirnatem območju ima velike težave z odvodnjavanjem

Vrtec na močvirnatem območju ima velike težave z odvodnjavanjem

Otrok lahko odraslo osebo nauči tri stvari. kako biti srečen brez razloga, kako biti vedno zaposlen in kako iskati tisto, kar si želite s celim svojim bitjem. Ta misel Paula Coelha je vodilo osebja litijskega vrtca.

Kljub pomanjkanju sredstev je Vrtec Litija v lanskem letu deloval uspešno, so prepričani litijski svetniki. Ravnateljica Ljiljana Plaskan pa poudarja, da je njihov program kakovosten, saj poleg rednega dela sodelujejo tudi v številni projektih, ki njihovo delo z otroki bogatijo.

Ljiljana Plaskan

Od staršev so na različne načine dobili povratne informacije, da so z delom v vrtcu zadovoljni, pojasni Plaskanova. Tudi udeležba v vseh oblikah sodelovanja, ki so jih ponujali, je bila visoka.

Po mnenju ravnateljice je pogoj za dobro opravljeno delo, tudi zadovoljstvo zaposlenih, ki izražajo visoko pripadnost zavodu, v katerem so zaposleni. Za zaposlene so pripravili vrsto kakovostnih usposabljanj in izobraževanj, ki so bila organizirana v vrtcu. Nadaljevali so z izvedbo tematskih uric, kjer se v manjših skupinah razvijajo strokovne razprave na določeno temo oziroma problematiko.

Lansko leto je zaznamovala 90-letnica predšolske vzgoje v Litiji. Gost vrtca je bil tudi predsednik RS Borut Pahor.

Okroglo obletnico delovanja (40 let) je praznovala tudi največja enota Medvedek, kjer je vključena tretjina otrok in prav tako tretjina zaposlenih.

Enota Medvedek, na Dobravi, pa se sooča z infrastrukturnimi težavami. Nujno bi morali urediti odvodnjavanje, opozarja ravnateljica. Ob večjih nalivih in deževnih obdobjih se v kletnih prostorih nabira voda in dela se škoda na objektu

»Naša največja enota Medvedek se nahaja na močvirnatem terenu in ima z odvodnjavanjem res velike probleme. To je težava, ki zahteva ogromno investicijo. Upamo, da se bo kmalu v prihodnosti našla primerna rešitev,« je optimistična dodala Plaskanova. »Seveda pa to še zdaleč vedno ni vse. V Jevnici, kjer se je število otrok z dveh povečalo na štiri oddelke, bi nujno potrebovali dvigalo, Najdihojco v Litiji pa bi morali čim prej podreti in zgraditi novo stavbo.«

Kljub težavam, ki jih imajo v vrtcu, pa je v prvi vrsti kakovostno delo z otroki, je odločna ravnateljica. In na tem področju, je prepričana, da težav ni.

Print Friendly, PDF & Email