Doma 1+1=2 Vsako leto dodajo nekaj novega. Vas zanima, kaj bo tokrat?

Vsako leto dodajo nekaj novega. Vas zanima, kaj bo tokrat?

Tudi letos bodo moči združili zasavski zavodi in otrokom pripravili pestre počitniške aktivnosti. Okoli 200 zasavskih osnovnošolcev je lani redno prihajalo na pestre delavnice, ki so potekale na različnih lokacijah. Pa poglejmo, kako bo letos.

Lotili se bodo izdelovanja verižnega eksperimenta, torej tehnične konstrukcije, kjer kovinska žogica potuje od štartne točke, skozi različne ovire, do končne točke. Eksperiment je izvrstna priložnost za žaganje, brusenje, vrtanje in še druge zanimive aktivnosti.
Poleg tega smo pripravili program, ki ponuja nekaj novega vsak teden, nam zaupa Anja Lenart iz Zasavske ljudske univerze. Od športnih aktivnosti, pravljičnih uric, ustvarjalnih in kuharskih delavnic, obetajo se TIK TOK izzivi, letos celo znanstveno umetniška delavnica v sodelovanju z Raziskovalnim laboratorijem DDT-RUK – Ustvarjanje novih virtualnih svetov in ustvarjanje z možganskimi signali.

Program se bo izvajal na treh različnih lokacijah – v Rudarskem domu Trbovlje (v sodelovanju z Društvom prijateljev Mladine Trbovlje), v prostorih Zasavske ljudske univerze v Trbovljah in v prostorih Zasavske ljudske univerze v Zagorju.

Aktivnosti, ki bodo potekale julija in avgusta so namenjene osnovnošolskim otrokom. Običajno je največ otrok iz nižjih razredov osnovne šole, včasih pa pride tudi kakšen malček iz vrtca. Vzamemo vse, prijazno poudari Lenartova.

Kot nam še zaupajo organizatorji: »Otroci zelo radi prihajajo na delavnice, ki so mešanica ustvarjanja in druženja. Radi prihajajo na kuharske delavnice, na eksperimentalne delavnice, lansko leto so nam pri izvedbi programa pomagali tudi ambasadorji vseživljenjskega učenja pri Zasavski ljudski univerzi. Glasbenik Jure Tori je z otroci izvedel glasbeno delavnico, triatlonec Denis Šketako pa športno delavnico.«

Projekt VGC Zasavje je financiran s pomočjo EU, Evropskega socialnega sklada in Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve. Vse aktivnosti, ki potekajo v okviru projekta so za udeležence brezplačne.

Print Friendly, PDF & Email