Doma Aktualno Vsako sredo bo zadišalo iz Graščine

Vsako sredo bo zadišalo iz Graščine

Poleti v Zasavju niti najmanj ne bo dolgčas. Aktivnosti, ki jih Zasavska ljudska univerza v sklopu svojegaVečgeneracijskega centra Zasavje in ostalimi partnerji pripravlja so več kot bogate.

V Zagorju so se znašli in skupaj z DPM-jem in Mladinskim centrom sestavili zloženko aktivnosti – tako, da je vsak dan nekaj za vsakega. Več TUKAJ!

Kulinarične srede za male in velike

Popsijeva sreda se je včeraj uspešno zaključila!

Če bo po zagorski ulicah zadišalo po slastnih jedeh, lahko na krivce s prstom pokažemo že danes. V zagorski graščini (prostorih ZLU) bodo vsako sredo pripravljali super zanimive recepte – primerne za kuhanje otrok in odraslih. Kulinarične srede so se začele z izdelavo popsijev, 11. julija bo kuharske mojstre vodil Lojze Čop in zaenkrat jed, ki jo bodo pripravljali ostaja skrivnost.

“Picerija ljudske univerze”

In še včerajšnji rezultat.

18. julija bo odprta “picerija ljudske univerze”, picopeki pa bodo sestavine za pico izbrali sami. V vročem poletju prija tudi kaj osvežilnega tako bo 25. julij rezerviran za sadno kupo s klovnom. Avgusta bodo kuharski mojstri vsako sredo med 10. in 12. uro pripravljali torte, ježke, špagete bolognese in čopovo juho s palačinkami.

Dnevni center VGC Zasavje v Graščini bo tokrat odprt celo poletje, vsak dan od 7. do 17. ure. Poleg vsakodnevnih iger in animacije bo v dnevni sobi tudi SOS pomoč pri sodobni tehnologiji. “Mnogi naši obiskovalci imajo nove telefone, pa jih ne znajo uporabljati, ali pa tablice in računalnike in bi radi komu kaj poslali, kaj objavili …naši mentorji in prostovoljci vedno poskrbijo, da obiskovalcem priskrbijo prave informacije.” Opiše SOS pomoč v.d. direktorica ZLU Polona Trebušak, ki si želi, da bo letošnje poletje še več obiskovalcev, kot jih je bilo lani – prav v ta namen bo dnevni center odprt vsak dan.

Print Friendly, PDF & Email