Doma 1+1=2 Vsi skupaj delamo za dobro otroka

Vsi skupaj delamo za dobro otroka

“Na Društvu prijateljev mladine stremimo k temu, da vedno z otroci navežemo stik in vzpostavimo zaupanje” pravi Lavra Izgoršek, organizatorka in gonilna sila društva.

Ker z njimi preživijo veliko časa, predvsem na letovanjih in v času počitnic, velikokrat opazijo stisko “svojih” otrok. V takšnih situacijah se najprej pogovorijo z otrokom, nato s starši in če je potrebno tudi z ostalimi, za to pristojnimi ustanovami in delavci.

Danes v Trbovljah prirejajo dogodek oziroma predavanje Zavestno starševstvo, ko bosta predavatelja in psihoterapevta Mrgoleta na konkretnih zgodbah in primerih pokazala kako ohraniti stik z otroki v težkih situacijah.

“Želimo da to ni društvo le za otroke, ampak tudi starše, skratka celotno družino. Zato smo se odločili, da se povežemo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in se lotimo skupnega projekta” pravi Lavra in doda, “pomembno je, da se predavanj udeležijo ne samo starši, ampak vsi, ki delajo z otroki na kakršen koli način.”

Dr. Albert in Leonida Mrgole, ki v psihoterapevtski praksi delujeta že več kot 15 let se razlikujeta  od klasičnih predavanj, saj brez zadržkov in sramu spregovorita tudi o svojih zadregah in neuspehih pri vzgoji otrok, ki sta jih uspela premagati.
Želja Društva prijateljev mladine je, da bi bila ta oblika predavanj po vseh krajih v Sloveniji. Danes bo predavanje Zavedno starševstvo ob 18. uri v predavalnici Delavskega doma Trbovlje.

Print Friendly, PDF & Email