Doma Aktualno Vzdušje v Rogličevi ekipi fenomenalno

Vzdušje v Rogličevi ekipi fenomenalno

Foto: Luis Angel Gomez/PhotogomezSport

Zanesljivo se je z gorskim ciljem na 1690 metrov visoki Alto De La Cubilla Lena spopadel zasavski šampion Primož Roglič.

Še vedno oblečen v rdečo majico vodilnega je štart pričakal Roglič. Kisovški kolesarski zvezdnik ima pred prvim zasledovalcev veteranom Valverdejem sedaj že 2 minuti in 48 sekund prednosti. Na tretjem mestu mu družbo dela še en Slovenec Tadej Pogačar.

Danes imajo kolesarji počitek preden jutri nadaljujejo s 17. etapo, najdaljšo na celi Vuelti. Spopadli se bodo s kar 219 kilometri, kjer je velika možnost za spremembe na lestvici.

Na Vuelti letos Rogliča spremlja tudi Primož Čerin, prvi slovenski profesionalni kolesar. Rogliču je velikokrat priskočil na pomoč s kakšnim nasvetom, letos pa pravi, da po Španiji potuje kot navijač. Čerin pojasni, da je Roglič trenutno vrhunsko pripravljen in da iz dneva v dan deluje boljše in močnejše. Vzdušje v ekipi je fenomenalno in v kolikor bo ekipa tako funkcionirala še naprej bi moral Roglič v Madrid pripeljati kot vodilni pravi Čerin.

 

Print Friendly, PDF & Email