Doma Aktualno Z deli na cesti Zidani Most-Radeče pričnejo v četrtek!

Z deli na cesti Zidani Most-Radeče pričnejo v četrtek!

Leto in pol trajajoča gradbena dela na cesti Zidani Most - Radeče se bodo pričela prihodnji četrtek, 4. junija 2020. Postavljeni bosta dve zapori, promet bodo usmerjali ročno in s semaforji.

Na cesti bosta postavljeni dve zapori, promet bo potekal izmenično, nam pojasni Sabina Fistrič iz podjetja VOC Celje, ki upravlja državno cesto.

Med obema zaporama bo približno pol kilometra razdalje, postavljena bosta semaforja. V prometnih konicah bodo, da bi poskrbeli za boljšo pretočnost, promet usmerjali ročno.

V prometnih konicah ročno usmerjanje

Ker gre za zelo prometno cesto, se pričakujejo zastoji, odgovorijo na VOC-u, kjer pozivajo vse voznike k strpnosti in uporabi drugih cest. Tudi župan Tomaž Režun je že prosil občane, naj, kadar je to le mogoče, uporabijo druge poti. Obenem pa zagotovil, da bodo budno bdeli nad izvajanjem čim boljše pretočnosti ceste.

Trenutno velja, da bosta polovični zapori postavljeni ves čas od začetka do konca oktobra letošnjega leta. Torej ne glede na vreme in potek del, bo zapora postavljena na cestišču. Kako bo od oktobra dalje, bodo sporočili takrat.

Fistričeva za naš portal še pojasni, da bodo v četrtek pričeli sprva s sečnjo dreves, ta naj bi trajala dober teden, nato pa se bodo zabrneli prvi stroji in naznanili začetek gradbenih del.

V sredini maja zapora na cesti Zidani Most – Radeče

Print Friendly, PDF & Email