Doma Zasavsko Z jutranjo telovadbo do kvalitetnejšega življenja

Z jutranjo telovadbo do kvalitetnejšega življenja

Ali tudi vi spadate v skupino upokojencev, ki se ne morejo odpovedati jutranjemu obisku bližnje kavarne ali ste le bolj zaspani in se vam dan začne z nekajurnim zamikom. Težave – slabša koordinacija, debelost, nestabilnost, neredna prebava, osamljenost, depresija in mnoge druge pestijo tudi moške vendar je njihov odziv največkrat – zanikanje.

Svetel primer so tisti, ki hodijo k jutranji vadbi

Srečni so tisti, ki imajo partnerko, na katero se lahko zanesejo, a vendarle se morajo vprašati, ali se v primeru bolezni tudi one lahko zanesejo nanje? Zdravo in srečno življenje se ne dobi na recept, zanj se mora potruditi vsak sam. Zato je neodgovorno do sebe in drugih, da se moški, sploh starejši, tako težko odločijo za spremembo starih navad. Tisti, ki hodijo k jutranji vadbi, so svetel primer, da se ta miselnost lahko premaga. Namesto strahu pred upokojitvijo, ki pesti mnoge aktivne ljudi, sploh pa tiste, ki zunaj dela niso poznali nobenih aktivnosti, je bolje, da se že prej aktivirajo in v svoji skupnosti poskrbijo za več vsebin pomembnih za starejše.

Organizirajo prvo druženje športnih društev Športne Unije Slovenije Zasavsko-Posavske regije

Ko je Društvo Šola zdravja pred več kot desetimi leti začelo voditi vadbo na prostem, je bil njihov glavni cilj – ponuditi starejšim dostopno, brezplačno in strokovno vodeno vadbo, vsak dan, v vsakem kraju, vasi, krajevni skupnosti. Izkušnje kažejo, da je ponudba za tovrstne aktivnosti starejših bila slaba, ali nikakršna. Danes društvo združuje več kot 4200 članic in članov v 76 slovenskih občinah v 192 skupinah, ki jih je vsak dan več. Prepoznate jih po oranžnih majicah in dobri volji, s katero po jutranjem razgibavanju začnejo dan. Med njimi je vedno več mož, ki si tam ustvarijo nove prijateljske vezi in se naučijo bolj zdravo gledati na življenje – brez slabe volje, pasivnosti in iskanja krivcev za vse, kar jih teži.

V soboto, 28.9.2019 bo v rekreacijskem centru Gmajna Bruhanja vas organizirajo prvo druženje športnih društev Športne Unije Slovenije Zasavsko-Posavske regije, na katerem se bodo predstavile različne športne aktivnosti za otroke in odrasle v času med 9.00 in 14.00 uro. Tam bo z vodeno vadbo tudi Društvo Šola zdravja.

Print Friendly, PDF & Email