Doma 1+1=2 Z roko v roki z lokalnimi proizvajalci in pridelovalci hrane

Z roko v roki z lokalnimi proizvajalci in pridelovalci hrane

Foto: SŠ Zagorje

V Artičah je bila 24. oktobra mednarodna konferenca Ekošole na temo Odgovorno s hrano.
Ekošola Srednja šola Zagorje je predstavila primer dobre prakse z naslovom Družbena odgovornost SŠ Zagorje.

Na stojnici smo predstavili proizvajalce in pridelovalce hrane od Radeč pa do Izlak. Gostje so lahko okušali in občudovali proizvode kmetije Mateja Ključevška iz Radeč, kmetije Uroša Macerla iz Ravenske vasi, kmetije JožiceLokošek iz Strahovelj, kmetije Sešlar iz Izlak, kmetije Kos iz Razborca, kmetije Ule iz Izlak, čebelarja Ivana Sopotnika iz Zagorja in testenine družinskega podjetja Mlinarjev sin iz Orehovice.

Veseli smo, da smo del zgodbe, ki odpira vrata naših domov domačim, lokalnim slovenskim proizvajalcem.

Zdenka Resnik