Doma Aktualno Vsako leto več nežnejšega spola med motoristi

Vsako leto več nežnejšega spola med motoristi

“Članstvo v MK Schlossberg, tako kot v drugih motorističnih klubih, predstavlja članom čast in pa zavedanje dejstva, da je čas, preživet v družbi kolegov motoristov, klubskih bratov ter prijateljev, ki jih veže skupni hobi, motorizem,” pravijo člani hrastniškega moto društva MK Schlossberg, katerega so ljubitelji motorjev ustanovili leta 2001.

Andrej Jerman – Blondy

Klub si svoje prostore deli z lokalnimi čebelarji na Ulici Prvoborcev v Hrastniku. “V zadnjem letu smo se številčno okrepili, med nami so tudi predstavnice nežnejšega spola,” nam pove Andrej Jerman, predsednik kluba.

Motorizem ni samo vožnja z motorji

Člani kluba redno organizirajo skupinske vožnje, motoristična srečanja, udeležujejo se motorističnih prireditev na lokalni in mednarodni ravni, svetujejo v zvezi z motorističnimi potovanji, nakupi motorjev in opreme.

Pred sedemnajstimi leti se je v klubu porodila zamisel o zaključni vožnji tekoče motoristične sezone. Od takrat dalje, vsako leto 31. decembra, sedejo na motorje in se zapeljejo po Zasavju. Ustavijo se v trboveljski bolnišnici, kjer v spremstvu Dedka Mraza s sladkimi dobrotami obdarijo bolne otroke.

17. tradicionalni blagoslov

“Lansko leto nam je vreme zagodlo z dežjem in nizkimi temperaturami, neprimernimi za vožnjo z motorji,” se spominja Andrej.  Kljub vsemu so se blagoslova motorjev in motoristov na Dolu udeležili njihovi številni prijatelji iz sosednjih in daljnih klubov.
Tudi letos se veselijo obiska, seveda v čim večjem številu. Kot vsako leto, bo vsakega obiskovalca čakala kranjska klobasa, z malo sreče pa še izžrebana praktična nagrada. Na dogodku bodo prisotni razstavljavci motoristične opreme in drugih dodatkov za varno vožnjo ter ATV vozil. “Vabljeni!”
Fotogalerija:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email