Doma Aktualno Za bolj samostojno življenje starostnikov

Za bolj samostojno življenje starostnikov

Program E-oskrba omogoča samostojnejše in bolj varno bivanje starejših na svojem domu in nekoliko manjšo skrb za svojce, če ti niso doma ali v bližini starostnika.

Občina Zagorje od leta 2018 subvencionira program E-oskrbe, ki je namenjen starejšim od 70 let. Zahtevani pogoji za pridobitev subvencije storitve so: da starostniki bivajo sami ali v družini, ki je zaradi službenih obveznosti odsotna, imajo težje kronične ali s starostjo povezane bolezni, ali pa so invalidi.

Program E-oskrba omogoča samostojnejše in bolj varno bivanje starejših na svojem domu in nekoliko manjšo skrb za svojce, če ti niso doma ali v bližini starostnika. V stanovanju uporabnika je namreč nameščena posebna oprema, ki omogoča hitro in enostavno proženje klica na pomoč s pritiskom na gumb na obesku ali na varovani enoti, če se uporabnik poškoduje ali mu postane slabo.

Klic na pomoč je povezan z medicinskim osebjem v asistenčnem centru, ki organizira pomoč in obvesti svojce.

Trenutno v občini Zagorje tovrstno pomoč koristi 8 uporabnikov, ki so z njo zadovoljni, saj se tako oni kot njihovi domači počutijo bolj varno. Občina obvešča občane, da je letošnji razpis za pridobitev subvencije za E-oskrbo še odprt in se je nanj možno prijaviti še do 30. oktobra oziroma do porabe sredstev. Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Občine Zagorje ob Savi. Občina E-oskrbo sofinancira v višini 10 evrov na mesec za enega uporabnika.

24-urno varovanje na daljavo cenejše za Zagorjane

Print Friendly, PDF & Email