Doma Aktualno Za kolesarskega šampiona na nogah cela Zagorska dolina

Za kolesarskega šampiona na nogah cela Zagorska dolina

Ponos zagorske doline, Primož Roglič bo skupaj z udeleženci slavne Dirke po Sloveniji v petek v 3. etapi peljal čez Zagorje. Oboževalci mu že več kilometrov presenečenja.

“Pred šestimi leti, ko sem začel s kolesarstvom, si ne bi mogel misliti, da bom delil domače ceste z legendami svetovnega kolesarstva in ponosno razlagal, da sem tu doma! Pričakujem vas ob cesti, kjer se bo zagotovo bil velik boj za zeleno!” je pred slovensko dirko dejal Roglič.

Slovenija gosti 25. dirko po Sloveniji, ki poteka od 13. junija do 17. junija, zajema 5 etap. V petek, 15. junija bo 3. etapa s startom v Slovenskih Konjicah in ciljem v Celju, kolesarje peljala tudi čez Zasavje.

Dejmo Rogla! Zagorje bo na nogah!

V ta namen bo v petek na mestni ploščadi v Zagorju med 12. in 14. uro prav poseben športni dan: v poklon vsem vrhunskim športnikom in podporo zagorskemu športnemu asu Primožu Rogliču, ki bo z etapo prekolesaril mimo.

Občina Zagorje v sodelovanju z zagorskimi društvi in zavodi organizira zanimiv dogodek, na katerega lahko pridete kar s kolesom. Med osrednjimi igralci dogodka bo kolesarski klub Zagorska dolina, ki bo pripravil kolesarske poligone. Košarkarski klub Zagorje bo pripravil koše in igre z žogo, društvo SPIN pripravlja poseben vzdržljivostni preizkus na kolesih, na stojnicah pa boste lahko spoznali najnovejšo kolesarsko opremo.

Čakali ga bodo pri siporexu, transparent tudi na skakalnici

V Kisovcu pri tovarni Ytong bodo Primožu pripravili posebno spodbudo z navijaškimi pripomočki. Na skakalnici pa se bo razgrnili 30 metrov dolg navijaški transparent, ki bo dobro viden tudi za snemanje iz zraka.

Učenci OŠ Toneta Okrogarja bodo Primožu mahali v Toplicah, posamezniki pa tudi na različnih odsekih vzdolž zagorske doline.

Navijači so dodaten pritisk na pedala

Foto: Kolesarski klub Zagorska dolina

Po besedah Primoževega nekdanjega trenerja Zvoneta Pograjca so v ponedeljek že prišli posnet reportažo o Primožu novinarji iz Nizozemske televizije. Bili so navdušeni nad zagorsko dolino, posebej zanimiva jim je bila skakalnica v Kisovcu. Celo tako navdušeni, da so tam preživeli praktično cel dan in spremljali mlade skakalce.

Kot njegov prvi trener nam je zaupal, da Primožu spodbude iz proge pomenijo največ, napolnijo ga z energijo, takrat doda še dodatnih dvajset, trideset odstotkov več moči. Najbolj potrebuje spodbudo pred vstopom v klanec, znani obrazi ob progi so dodaten “pritisk na pedala”. Včasih še sam ne verjame, koliko navija zanj.

Print Friendly, PDF & Email