Doma Aktualno Za ureditev Podkraja bodo zavihali rokave tudi krajani

Za ureditev Podkraja bodo zavihali rokave tudi krajani

Hrastniška krajevna skupnost Podkraj bo prva, ki bo poskusila participatorni proračun. Krajani so zbrali 13 predlogov, za uresničitev svojih želja, pa so pripravljeni pomagati tudi z lastnimi rokami, tako kot nekoč. 

Občina Hrastnik je v letošnjem letu uvedla nov mehanizem vključevanja občanov –participatorni proračun, ki pomeni razporejanje dela proračunskega denarja tako, da o njegovi porabi soodločajo občani in oddajajo predloge.

Radi bi se družili, tako kot so se včasih

V Podkraju se je izkazala potreba po vzpostavitvi druženja kot je bilo včasih, pravi predsednik KS Podkraj Matej Kavšek, ki je tudi sam podal svoj predlog. V bližini igrišča, na opuščenem vrtu, ki je v lasti občine, si želi enostaven nadstrešek, ki bi zagotavljal senco poleti in zavetje v slabem vremenu. Del parcele bi namenili za otroško igrišče, uredili parkirišče. Kavškova želja je še, da bi v domu krajevne skupnosti uredili galerijo slik udarniškega dela in izgnanstva z napisi zgodb preminulih krajanov, ki so del zgodovine. Vseh 13 prispelih predlogov ustreza kriterijem, so sporočili z občine. O tem, kaj bodo uresničili in kako, pa bodo odločali 10. novembra na glasovanju v Podkraju.

Medtem na občini strokovne službe pripravljajo ocene stroškov posameznega projekta, kar bodo predstavili pred glasovanjem.

Print Friendly, PDF & Email