Doma Aktualno Zadnji dan direktorja Andreja Božiča

Zadnji dan direktorja Andreja Božiča

Že pred časom smo sporočili novico, da bo vajeti hrastniške steklarne prevzel Peter Čas. Jutri pa bo dan, ko si bosta moža segla v roke in uradno predala posle.

Iz 5 milijonov minusa na vrtoglavih 10 milijonov plusa

Andrej Božič in Peter Čas.

Po dobrih sedmih letih na čelu Steklarne odhaja mož, ki se je Hrastničanom dobro zasidral. Andrej Božič je v imenu podjetja in tudi osebno deloval z roko v roki z lokalno skupnostjo. Ko je prevzel steklarno s 5 milijonsko izgubo, ko se je ladja dobesedno potapljala ni nihče predvidel, da se bo našel kapitan, ki bo le to pripeljal do za letos planiranega 10 milijonskega dobička.

Da je pustil vtis na domačinih potrjuje tudi dejstvo, da je prejel priznanje Občine Hrastnik. In danes, ko je zadnji dan, ko je hrastniška glažuta še v njegovih rokah, pravi: “Ja na nek način mi ni tako enostavno. Je pa toliko lažje, ker sem v zadnjih mesecih spoznal svojega naslednika, ki bo na marsikaterem področju prinesel dobro in dal nov zagon tovarni. Čas je, da se izkušnje umaknejo mladosti in drugačnem znanju” je nostalgično povedal Božič in obljubil, da bo s steklarji delal še naprej. Medtem, ko bo ustvarjal skupino, ki bo povezovala mednarodni steklarski trg, bo še vedno nadziral določene strateške prodajne procese v Steklarni Hrastnik.

Božič: “Če se vsak dan ne izboljšuješ, kmalu nisi več dober.”

Njegova pisarna bo ostala v Hrastniku.  Odločitev za novega direktorja je lastniku predlagal sam, saj verjame, da če je Steklarna v teh letih postala najboljša v Sloveniji, se uvrstila visoko tudi na mednarodni ravni, je čas še za višje cilje. Da holding steklarne postane ključni steklarski igralec v Evropi. Morda že kmalu z gradnjo nove steklarne na Poljskem. Več o tem sledi na www.zon.si.

Print Friendly, PDF & Email