Doma Aktualno Zaenkrat z eno zaporo pretočno, ko pa postavijo še drugo …

Zaenkrat z eno zaporo pretočno, ko pa postavijo še drugo …

Prvih 10 dni zapore, ki bo na državni cesti postavljena predvidoma kar leto in pol med Zidanim Mostom in Radečami, je mimo. Vozniki ne poročajo o večjih zastojih, tudi postavljalci zapore niso zaznali posebnih težav. Ampak zaenkrat je le ena zapora dolga okoli 400 metrov, konec meseca pa se obeta še druga.

Druga zapora od zelenega mosta proti Zidanem Mostu

Trenutno še vedno poteka prva faza del, torej sečnja dreves. Kot ugotavljajo upravitelji ceste VOC Celje interval semaforjev in dolžine zapore ustrezajo toliko, da je cesta pretočna. Čas vožnje se podaljša občasno le za nekaj minut, predvsem v jutranjih in popoldanskih konicah.

Več težav se obeta konec meseca, ko bo postavljena še druga zapora – od zelenega mostu proti Zidanem Mostu. Že tako gre za zelo ozko vozišče, težave pa večkrat nastanejo že na območju pred zaporami – torej na mostu in pod železniškimi tiri, kjer se pogosto “zataknejo” tovorna vozila, ki jih je na tej cesti veliko.

Sabina Fistrič iz VOC-a predvideva, da bo druga zapora postavljena že v tem mesecu. Ali konec drugega tedna ali pa z 29. junijem. Točnega datuma sicer še ni, ko bo znan, bomo o tem tudi obvestili na našem portalu. Po postavitvi druge zapore bi lahko prišlo do večjih zastojev, sploh zaradi gostote tovornega prometa na tej relaciji.

Zapora ne še jutri, v ponedeljek pa!

Print Friendly, PDF & Email