Doma Šport Zagorjani blesteli na svetovnem prvenstvu

Zagorjani blesteli na svetovnem prvenstvu

Od 15.9 do 23.9.2018 je v Jesolo Lidu, v Italiji, potekalo svetovno prvenstvo, ki se ga je udeležilo 2319 tekmovalcev iz 65 držav. V dresu državne reprezentance so nastopili tudi štirje člani kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje, ki so dosegli izjemne rezultate.

Zala Rozina je v zelo močni konkurenci starejših kadetinj v light contactu do 50 kilogramov, premagala dve nasprotnici in izgubila v borbi za medalje s kasnejšo svetovno prvakinjo iz Nemčije s tesnim rezultatom 2:1. Osvojila je 5.-8. mesto.

Med starejšimi kadeti do 69 kilogramov, v light contactu, je odlične borbe prikazal Luka Leskovar,ki je premagal borce iz Brazilije, Hrvaške in Poljske ter klonil šele v finalni borbi proti predstavniku Grčije in osvojil naslov vice prvaka sveta.

Isti rezultat je uspel tudi Tadeju Kolandru, med mladinci nad 94 kilogramov, v point fightingu. Naslov svetovnega prvaka mu je v veliki meri preprečila obnova stare poškodbe noge. Tadej je pred zaključno rundo vodil za dve točki, potem pa dvakrat moral iskati zdravniško pomoč, da je borbo lahko dokončal. Žal so poškodbe sestavni del športa, kljub temu je naslov podprvaka zavidanja vreden rezultat.

Najuspešnejša je bila Tina Baloh, ki je osvojila naslov svetovne prvakinje med mladinkami do 70 kilogramov. Prikazala je izjemne borbe in osvojitev naslova ni bila vprašljiva v nobeni izmed borb. Tina je glede na prikazano skozi celo leto veljala za favoritinjo kategorije, kar je bilo v zelo močni konkurenci potrebno tudi dokazati. To ji je uspelo z odliko in lahko se veselimo njenega nastopa na članskem Evropskem prvenstvu v mesecu novembru.

Print Friendly, PDF & Email