Doma Šport Zagorjani praznovali skupaj s prijatelji iz Omiša

Zagorjani praznovali skupaj s prijatelji iz Omiša

Resnično prijateljstvo ne zahteva niti ne potrebuje materialne koristi, pravijo stanovalci Mlinš, vendar daje dušo v trenutku sprostitve od skrbi in težav, ki nam jih prinaša vsakodnevno življenje. Točno tako bi lahko opisali 20. obletnico druženja malonogometnih rekreativcev iz Omiša in ekipe NLP iz Zagorja ob Savi. Začetki druženja segajo že v leto 2000 na pobudo župana Matjaža Švagana in žal še pokojnega Franca Kukovice.

„V teh 20 skupnih letih druženja smo nizali uspehe na športnih terenih Izlak in Mlinš, osvajali smo prva, druga, tretja in četrta mesta. Začenjale so se nove ljubezni, „zapirali“ smo gostile in za sabo puščali veliko neprespanih noči v Zagorju in Omišu“ nostalgično opisujejo obiskovalci iz Omiša.

Tokrat so gostje sodelovali pri malem nogometu in 26. memorialnemu malonogometnemu turnirja Mlinše 2019. Ekipa NLP iz Zagorja je z izjemno mlado ekipo, ki je sicer zelo nadarjena in obeta veliko, tekmovanje zaključila v kvalifikacijski skupini. Ekipe iz Omiša pa še nikoli ni bila tako blizu osvojitve turnirja, kot tokrat, že 17 leto zapored.

Čeprav je ekipa že večkrat prišla do samih zaključnih bojev, ter je redno v skupinskem delu napredovala, si je tokrat zaslužila najmanj finalni obračun. Na poti do samega finala pa sta se kot preveliki „oviri“ po robu postavila kanček športne sreče ter izjemni vratar ekipe Šentlambert Gamsi. Po prikazani igri in dejstvu, da iz vrst ekipe Omiša prihaja najboljši strelec Mladen Burilovč, je bilo osvojeno 4. mesto več kot zasluženo.
In čez leto dni zopet snidenje, tokrat bodo Zagorjani ubrali pot pod noge in se pripeljali v Omiš.

Print Friendly, PDF & Email