Doma 1+1=2 Zagorjani zbirajo prijave za pol leta življenja na Finskem!

Zagorjani zbirajo prijave za pol leta življenja na Finskem!

Če si vedoželjen, radoveden in komunikativen ter te na rodno Slovenijo nič kaj posebej ne veže tako močno, da bi jo pogrešal šest mesecev, imaš možnost, da s prihajajočim novim letom odpotuješ na Finsko!

Od 20. januarja do 15. maja 2020 boš namreč, če boš dovolj prepričljivo napisal motivacijsko pismo in šteješ med 18 in 30 let, lahko čas preživljal v mladinskem centru mesta Virrat, ki leži 300 km severno od glavnega mesta Helsinki.

Prostovoljcu plačano bivanje in del potnih stroškov, prejme tudi žepnino

Foto: MC ZOS

“Kriti so stroški nastanitve, ki jo zagotovi prijavitelj, potni stroški so kriti v vrednosti 275 €. Stroški za izvedbo aktivnosti in prevoz na aktivnosti so kriti v okviru progama, prostovoljec pa dobi tudi žepnino,” je povedala Nina Nahtigal, vodja mladinskih progrmov v MC ZoS.

Mladinski center Zagorje ob Savi napoveduje, da ti tam ne bo manjkalo iger, tematskih večerov, skupnih projektov s tamkajšnjo mladino, klubskega druženja, različnih delavnic in promoviranja lokalnih kultur s preostalimi prostovoljci iz drugih koncev sveta.

Peš ali s kolesom – v naravo na zabavo!

Virrat je malo mesto, kjer se boš najhitreje in najlažje gibal peš ali s kolesom, obenem pa okušal lepote neokrnjene narave, medtem ko se boste prostovoljci različnih narodnosti družili z mladimi v starosti pretežno 13 do 18 let, pa tudi mlajšimi (7-12let).

Več boš doživel, lažje boš zaposljiv!

Projekti prostovoljstva, kakršna je tudi izmenjava na Finsko, podpira Evropska solidarnostna enota, ki mladim nudi priložnosti za prostovoljsko delo. Ob tem, ko boš kot prostovoljec pridobival uporabne izkušnje, veščine in kompetence ter s tem rasel na osebnem, izobraževalnem, socialnem in profesionalnem področju, se bo skoraj zagotovo izboljšala tvoja zaposljivost.

Podrobnosti o razpisu in prijavi: nina@mczos.si

Print Friendly, PDF & Email