Doma Šport Zagorjanke izgubile

Zagorjanke izgubile

Foto: RK Zagorje

Državno prvenstvo, 7. kolo, 10. januar

RK KRIM MERCATOR : RK ZAGORJE 33:22 (16:11) Krim Mercator: Benko 7, Stanko 6, Zulić 5, Koren 4, Beganović 3, Amon 3, Omoregie 2, Perederiy 2, Abina 1.

Zagorje: Rebolj 8, Privšek 5, Ljepoja 4, Avbelj 2, Baruca 1, Skrinjar 1, Cilenšek 1.

Zagorjanke so odpotovale na tekmo v Ljubljano z željo, da odigrajo najboljše, kar je v tem trenutku mogoče. Po skoraj dvomesečni pavzi so v Ljubljani odigrale solidno tekmo, če odštejemo po črnih 8 minut v obeh polčasih so Zagorjanke bile enakovredno bitko.

Zagorjanke so tekmo odprle slabo brez prave obrambe in po napakah v napadu so domačinke že v 8. minuti vodile 7:2. Zagorjanke so se vrnile v igro z boljšo obrambo in svoje je prispevala tudi vratarka Perič. Tako se je prvi polčas končal z enako razliko, kot je bila v 8. minuti. Rezultat je bil 16:11 za domače.

Tudi začetek drugega polčasa so Zagorjanke začele slabo in Krim je povedel v 41 minuti 23:13. Nato pa zopet boljša igra Zagorja in v 48 minuti je bila prednost Ljubljančank samo še 6 golov, 26:20. Potem pa je dal trener Voglar priložnost za dokazovanje mlajšim igralkam, kar so izkušene domačinke izkoristile in tekmo dobile 33:22.

Pri Zagorju sta bile strelsko razpoloženi Janja Rebolj z 8 zadetki in Nikita Privšek s 5 zadetki.

Print Friendly, PDF & Email