Doma Aktualno Zagorje 5 velikih projektov in nove (stare) ravnatelje

Zagorje 5 velikih projektov in nove (stare) ravnatelje

Je ni zasavske seje, kjer ne bi še iz leve in desne obdelali ponovno Ceroz. Tako je bilo tudi včeraj v Zagorju, a Ceroz je bil le ena izmed točk, ki so jih obravnavali zagorski občinski svetniki.

Občina je predstavila 5 velikih projektov, ki se bodo začeli v kratkem. Prva dva se nanašata na plazove v Zagorju, je pojasnil Matej Drobež, ostali pa na energetske sanacije zagorskih objektov.

Tri zagorske hiše so z včerajšnjo potrditvijo na svetu postale litijske. Na pobudo Krajevne skupnosti in prebivalcev so zaradi posameznih hiš v Tirni prestavili občinsko mejo. Svetniki so izglasovali odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi Zavoda za šport Zagorje ob Savi, kjer je šlo zgolj za birokratske spremembe in usklajevanje z zakonodajo, zelene kartončke so dvignili tudi za spremembo odloka o ustanovitvi javnega lekarniškega zavoda Zasavske lekarne Trbovlje, da bi omogočili nemoteno delovanje zavoda.

Seznanili so se s povišanjem cen obdelave in odlaganja odpadkov in le tega tudi potrdili. Direktor Komunale Zagorje Sandi Grčar je predstavil pozitivno poslovanje podjetja, da dobro poslujejo pa je dodal tudi direktor Stanovanjskega podjetja Gregor Brinjevec, ki je poleg letnega poročila podjetja predstavil še idejo o gradnji stanovanjskega objekta v Kisovcu.

Predstavnica LAS Zasavje Maša Kovač je svetnikom predstavila ključne projekte, ki so povečini že v izvajanju, ter dodala, da so v ciljih zapisali eno samo zaposlitev do danes pa jih uresničili 10.

Svetniki so pozitivno mnenje podali tudi za ravnateljico OŠ Toneta Okrogarja Natašo Grošelj, ravnatelja OŠ dr. Slavka Gruma Zorana Kvartiča, ravnateljico GŠ Zagorje Metko Podpečan in pomočnici direktorja CSD Zagorje Adisi Mujčinović. Zagorsko občino bosta v svetu javnega lekarniškega zavoda ZLT predstavljala Matej Drobež in Anica Ule Maček.

Print Friendly, PDF & Email