Doma Aktualno Zagorske ulice dobivajo lepšo podobo

Zagorske ulice dobivajo lepšo podobo

Na mestnih ulicah v Zagorju (Prešernova, Fakinova, Naselje Srečka Kosovela – 1. in 2. pentlja, Ulica talcev, Partizanska, Marnova, Ulica prvoborcev in Vrtna ulica) bodo do prve polovice prihodnjega leta potekala obnovitvena dela.

Občina Zagorje je objavila več razpisov, skupno v vrednosti milijona evrov, na katerih so za dela izbrali najugodnejša izvajalca, podjetji AGM Nemec Laško in Sekopt Trbovlje. V sklopu teh del bodo prenovili še nekatere lokalne in javne poti v zagorskih krajevnih skupnostih v dolžini 4 kilometrov.

Gre za modernizacijo nekaterih cestnih odsekov, so povedali na občini in obljubili, da bodo vsa dela potekala v sodelovanju s krajani in krajevnimi skupnostmi. Slednji bodo poskrbeli za pripravo cest oziroma poti do asfaltacije, nadaljevanje pa bo prevzela Občina Zagorje.

Obnova mestnih ulic bo obsegala asfaltacijo voziščnih površin (predvsem na ulicah, kjer so zaradi plinifikacije v letih 1993 in 94 posegali v asfalt), tam, kjer je dotrajana, bodo zamenjali kanalizacijo in prenovili javno razsvetljavo. Na Prešernovi ulici in Ulici talcev bodo zaradi ozkih ulic na celotnem odseku odstranili pločnike in namesto njih začrtali talne označbe, ki bodo določale površine za pešce.

Print Friendly, PDF & Email