Doma 1+1=2 Zagorski dijaki kuhali v Milanu

Zagorski dijaki kuhali v Milanu

V mesecu septembru je skupina 13 dijakov programov gastronomske in hotelske storitve, gastronomija ter zdravstvena nega opravljala v okviru programa Erasmus+ enomesečno prakso pri delodajalcih v Milanu.

V letošnjem šolskem letu so peljali že četrto skupino dijakov na PUD v Milano, kjer so opravljali delo in nadgrajevali svoje poklicne kompetence v nadstandardni restavraciji v centru Milana, v mednarodno priznani verigi slaščičarn in v nadstandardnih domovih starostnikov.

Dijaki so zaključili prakso z odličnimi ocenami in s posebnimi pohvalami s strani delodajalcev glede njihovega strokovnega znanja, delavnosti, komunikacije in prijaznosti. Tovrstne pohvale so zelo velik uspeh za dijake, hkrati pa tudi potrditev Srednji šoli Zagorje, da izobražujejo kader, ki bo imel kompetence s svojih delovnih področij na vrhunskem mednarodnem nivoju.

Vodja mednarodnega sodelovanja v Srednji šoli Zagorje mag. Maruša Kolar je povedala, da je šola glede na količino mednarodnih projektov že zdavnaj presegla lokalne okvirje in je ena vodilnih šol na tem področju v slovenskem merilu.

Z Milanom so zaključili pred njimi pa je v oktobru nov Erasmus+ projekt, v sklopu katerega bo odšlo 16 dijakov na PUD na Tenerife. Pomladi pa čaka novo skupino dijakov spet nova destinacija – Malaga.

Print Friendly, PDF & Email