Doma 1+1=2 Zagorski dijaki so se usposabljali na Tenerifih

Zagorski dijaki so se usposabljali na Tenerifih

Srednja šola Zagorje se je v letošnjem šolskem letu uspešno prijavila projekt v sklopu programa Erasmus + . Tako je 16 dijakov gastronomskih in ekonomskih programov in 2 profesorici spremljevalki, odšlo na 17-dnevno praktično usposabljanje na Tenerife.

Gastronomi so delali v lokalnih restavracijah, 3 dijaki pa v hotelu. Spoznavali so tenerifsko kulinariko in se v strežbi naučili osnov španskega jezika. S svojim delom so navdušili delodajalce tako močno, da so dvema dijakoma ponudili takojšnjo zaposlitev. Vsi dijaki so končali prakso z odličnimi ocenami.

Ekonomisti so spoznavali spletni marketing. Vsak dan so opravili 8-urni seminar, v sklopu katerega so se učili tudi bolj zabavnih vsebin: plesanje salse in flamenka, najbolj pogumni pa se so podali na surfanje v valove Atlantika. Ob koncu so prejeli certifikate, s katerimi lahko dokazujejo svoje znanje spletnega marketinga.

 

 

V prostem času so imeli dijaki organizirani ekskurziji v enega največjih živalskih parkov v Evropi in ogled španskega Triglava – ognjenika Teide.
Dijaki so se vrnili domov polni pozitivnih vtisov, vsi v en glas pa zatrjujejo, da bi tenerifsko zgodbo ponovili še enkrat.

Print Friendly, PDF & Email