Doma Aktualno Zagorski prvi posredovalci prepoznali srčni zastoj in občanki rešili življenje!

Zagorski prvi posredovalci prepoznali srčni zastoj in občanki rešili življenje!

Vaja prvih posredovalcev iz Kolovrata.

Srčni zastoj na območju Kolovrata, Občina Zagorje. Ponedeljek, 6. januar. Aktivirani prvi posredovalci so uporabili pridobljeno znanje, nemudoma ukrepali in občanki rešili življenje.

Vaja prvih posredovalcev iz Kolovrata.

Več kot dokazali so, kako izjemno pomembni so prvi posredovalci, ki jih je v Zagorju že 92. Na območju Kolovrata je v ponedeljek gospa doživela srčni zastoj. To je takoj prepoznal njen sin – tudi prvi posredovalec in aktiviral še ostale. Pred prihodom Nujne medicinske pomoči iz Zagorja so kontinuirano izvajali stise prsnega koš in, uporabili avtomatski defibrilator. »Zaradi oddaljenosti kraja bi bila pomoč samo ekipe NMP prepozna«, ugotavlja zdravnica Nina Pokorn, ki je prve posredovalce tudi izobraževala.

Direktorica zdravstvenega doma Zagorje Saša Bajda je nad ukrepanjem prvih posredovalcev navdušena: »Opravili so odlično delo!« In čeprav to ni bilo prvič, da so prvi posredovalci priskočili na pomoč, se žal vedno ne izzide tako dobro kot se je tokrat. »Na ta način so bile poplačane vse ure vaj, učenja, obnavljanja pridobljenega znanja« v en glas zaključita zdravnica in direktorica.

Print Friendly, PDF & Email